Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Jurčić: Pa bili smo opasni, imali smo dvije stative u Vinkovcima...

dinamo-cibalia
Goran Ferbežar/Pixsell
03.12.2011.
u 18:56

Pogotke za domaće postigli su Koledić u 20. i Kresinger u 87., a za Dinamo Kovačić u 54. i Ibanez u 75.

Druga Dinamova utakmica zaredom u Prvoj HNL bez pobjede, prvak i protiv Cibalije (2:2) opet blijed, kilav, sterilan... Zdravka Mamića, u Vinkovcima nije bilo. Gazdi je očito dosta svega, ni upadi u svlačionicu više mu nisu privlačni. Pripremu utakmice prepustio je svom "pomoćniku" Jurčiću, da i njega igrači napokon malo čuju...

A Dinamovi igrači, i  s Mamićem i bez njega, opet po svom, mislima daleko od Vinkovaca. Dakako ne na Sejšelima i Maldivima, nego na - Lyonu. To je onaj opojni zov Lige prvaka, zbog kojega su tako dekoncentrirani pa im u 87. minuti Kresinger sam skače u šesnaestercu i zabija, a da ga nitko od dinamovaca čak ni mrko ne pogleda.

- To su nedopustive situacije, ali očito su u pitanju dječje bolesti, nedostatak kuraže u trenucima kada se odlučuje utakmica - kazao je Dinamov trener Kruno Jurčić.

Tvrdi da je bio zadovoljan Dinamovom igrom u prvom poluvremenu (!?). Netko ga je pitao - ali, kako, Kruno, pa niste bili opasni po gol. Trener je ironično uzvratio:

- Da, imali smo samo dvije stative...

Bojite li se za svoju poziciju, iza vas su dva uzastopna remija?

- Ničega se ne bojim! - uzvraća Kruno.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio samo jedna riječ - Sammir. Brazilac je doslovno igrao sam: sam je kreirao, sam je prijetio, pa je tako dalekometnim projektilima dva puta uzdrmao vratnice (19. i 25. minuta). Ali,  Filho je očito umoran, pa se motor u drugom dijelu ugasio i stao. Tada su nastupili sjajni Mateo Kovačić (divan pogodak sa 20 metara), a potom i Ibanez (majstorija iz slobodnjaka). Ali, nema te prednosti koju plava obrana ne može prokockati, pa je i Jurčić na kraju priznao da je 2:2 realno, jer je Vinkovčanin Ćorić imao meč-loptu u 90. minuti.

Na žalost, opet se ozlijedio Leandro Cufre (mišić) i otpada za Lyon, a već nedostaju dvojica prekaljenih braniča Šimunić i Tonel. Od stopera su "živi" samo još Domagoj Vida, Ante Puljić i prisilno Arijan Ademi. Walid Atta, koji je jučer bio na klupi, nije prijavljen za Ligu prvaka, dok je Barbarić na popisu, ali ga je Kruno davno otpisao...

Ključne riječi

Komentara 24

KR
kridan
19:08 03.12.2011.

Mozda prvenstvo ipak jos nije gotovo.Naravno s tim da Balakov napusti Split u utorak

Avatar vaha
vaha
19:11 03.12.2011.

taktika pred lyon? hahaha, dobra - kad si uopce od kad je jurcic na klupi u ovih nekolko mjeseci videl nekakvu taktiku? ako jurcic ostane na klupi, hajduk, cak i ovakav klimav i sugav, ima veliku sansu za osvojit prvenstvo - jurcic je najvece pojacanje hajduka svih vremena, mediokritet koji je unistitl ovu momcad, a od lyona ih od petarde moze spasit samo ak francuzi nakon 2-3 gola odluce do kraja igrat u prvoj brzini....ovak ko sta igra cijelu polusezonu je dinamo igral zadnji put u ligi za bedaka...zal mi je samo da im cibalija nije uzela sva 3 boda jer su po svemu zasluzili....

JM
ja-ma
19:03 03.12.2011.

Nadam se samo da je ovo bila neka taktika pred Lyon jer ako nije,pa popiju u srijedu petardu,treba ih sve rastjerat u vražju mater.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije