Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najteži ždrijeb dosad

Bilić zadovoljan: Bit ću razočaran ne prođemo li skupinu!

Slaven Bilic
AFP
03.12.2011.
u 07:27

Hrvatska reprezentacija Euro 2012. otvara 10. lipnja protiv Republike Irske u Poznanju, a još igramo protiv posljednja dva svjetska prvaka, Španjolaca i Talijana

Zinedine Zidane izvukao je kuglicu s natpisom "Croatia" i naša je reprezentacija na ždrijebu skupina za EP smještena uz Španjolsku i Irsku. U tom trenutku, samo smo se molili da nas zaobiđu Nijemci, to se i dogodilo, u skupinu nam je došla Italija. Koja je, objektivno gledajući, ipak manje zastrašujuća od zahuktalog Elfa. No, to su dva posljednja svjetska prvaka, Španjolska 2010. i Italija 2006. Takvu skupinu Hrvatska još u povijesti nije imala...

Trap je ponajveći ikad

- Ma ne možeš doći na Euro i očekivati lakog suparnika! Ždrijeb je dobar, zna se što u nogometu znače Italija i Španjolska, a Irska za izbornika ima jednoga od najvećih trenera svih vremena. Mi ne putujemo na EP po nadu, nego ćemo se boriti i vjerujem da imamo realne šanse za prolaz – rekao je Slaven Bilić pred svim novinarima.

Potom je stao samo pred izvjestitelje hrvatskih medija:

- Doista sam zadovoljan. Sigurno ćemo se dobro spremiti, imamo šansu za prolaz i u to svi moramo vjerovati. Gledajte, nitko te naše suparnike ne respektira kao ja, ali bit ću razočaran ne uđemo li u četvrtfinale! – govorio je Bilić.

Kako biste procijenili šanse za sve četiri momčadi?

- Neću govoriti u postocima. Španjolska je favorit, bila bi to uvijek, baš protiv svakoga! A ostale tri selekcije imaju gotovo podjednake šanse – smatra Bilić.

Sad je otpala inačica da će naši biti smješteni u Šahtarovu kampu Kirša kraj Donjecka. Pa iako se na sve utakmice mora ići zrakoplovom, od Donjecka pa do Poznana i Gdanjska ima dva i pol sata leta, što je ipak previše, pa će u prvoj fazi Hrvatska ipak biti smještena negdje u Poljskoj.

- O tome ćemo odlučiti kad se vratimo u Zagreb. Željeli smo Kiršu, no u ovim okolnostima ipak ćemo biti smješteni u Poljskoj, bliže Poznanju i Gdanjsku. Neovisno o tome, danas s Jurčevićem i Asanovićem odlazim u Donjeck, susrest ću se tamo sa Srnom i Eduardom.

Veseli li vas da prvu utakmicu igramo s Irskom?

- Da! Prva je najvažnija, ona ti daje polet, ili te nepovratno uzdrma.

Mislite li da će Španjolska već nakon dvije utakmice osigurati prolaz?

- Ne zanima me hoće li oni osigurati četvrtfinale do naše utakmice ili ne, to je nebitno. Mi imamo tri suparnika, imamo tri utakmice i u sve ćemo tri tražiti bodove. Idemo utakmicu po utakmicu, u svakoj imamo realne šanse za bodove, pogotovo u prva dva dvoboja. Uglavnom, u toj će se grupi nas pitati za mnogo toga!

Španjolci već godinama vladaju svjetskim nogometom. Vjerujete li da su dosegli zenit i da će početi padati?

- U nekim su utakmicama i oni imali problema, tako da sigurno mogu napredovati.

Jeste li u nekom trenutku pomislili "e, samo da tamo ne upadnemo"?

- Jesam. Nisam želio skupinu s Nizozemskom i Danskom. Tamo su došli Portugalci, potom i Nijemci i ako na ovom EP postoji skupina smrti, onda je to ta. Nadalje, već sam čuo da se o grupi A govori kao slaboj. Ona jest neatraktivna, ali nije nimalo slaba, vidjet ćete.

Danska jedna od opcija

Znate li suparnike u prijateljskim utakmicama?

- Ne još. Moramo se koncentrirati da pronađemo nekoga sličnog Irskoj, šteta je što smo sa Škotima i Walesom u kvalifikacijama za SP. Englezi baš i ne igraju kao Irci, a tko zna, možda je to Sjeverna Irska...

Je li Danska prvi suparnik 29. veljače?

- Ne, Danska je samo jedna od opcija.

Na EP ćete voditi 23 igrča, od toga tri vratara. Hoće li se pojaviti neko novo ime?

- U nogometu nema stare slave, niti svi startaju s iste pozicije. Zna se da su ovi igrači koji su iznijeli kvalifikacije u velikoj prednosti. Netko novi morat će se nametnuti vrhunskim igrama i morat će me dobro impresionirati u ovih nekoliko mjeseci – jasna je Bilićeva poruka.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
08:32 03.12.2011.

Svaka reprezentacija vidi u svojoj skupini tesku skuinu... Nemojmo se zavaravat.... Puno toga ovisi o mnogim faktorima,kako o pripremama,zdravlju i ozlijedama igraca... Igranju igraca u svojim klubovima itd...Uozbiljim o s ei pocmimo raditi da se ne sramotimo samo nasim najavama ,kao izjavama... Do EP-a je puno vremena ,samo da nas oziljede postede,njih se bojim ...

NI
nisde
09:10 03.12.2011.

Relativno dobra skupina za nas i mislim da bi sa dobrom igrom mogli bez problema proći skupinu. Talijani su u padu već godinama,teže će nam biti igrati protiv Iraca nego Talijana. Talijani već desetljećima igraju isti nogomet koji više ne prolazi,i prošla su vremena kada su osvajali prvenstva na penale.O Španjolcima se nema šta puno reći oni nisu samo glavni favoriti u skupini već su favoriti cijelog prvenstva,ali tko zna šta se i njima može dogoditi,na SP su jedva prošli grupu a na kraju ga i osvojili.

ST
Starbuck
09:32 03.12.2011.

Samo zovni Ćiru da dođe motivirat igrače i eto ti prolaza grupe :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije