Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAŠ NAM TAKAV TREBA

Najkontroverzniji je zato što je stranac

'10.07.2010., Zagreb -  Trening NK Dinama na terenu Hitrec Kacijan. Sammir Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
28.09.2012.
u 21:04

Sammir reprezentaciji treba jedino kao igrač za prvih 11, igrač bez kojeg se ne može, a Štimac ga je pozvao da se asimilira u momčadi.

Kontroverzija u hrvatskom reprezentativnom nogometu nikad nije nedostajalo, tako je dočekana i odluka Igora Štimca o pozivanju Sammira. Ne može se Štimac, barem u očima javnosti, oprati od toga da vraća nekakav dug Zdravku Mamiću, jer ga je on postavio za izbornika. No, zna se povijest njihovih "nećeš, razbojniče" sukoba, češće su bili na suprotnim stranama i u njihovu odnosu nikada se ne zna što donosi novo jutro.

Štimac, Šuker i društvo u ovom trenutku jednostavno nemaju potporu, doživljeni su kao Mamićevi namjesnici i morat će pokupiti puno bodova da se dokažu. A i tada neće biti sigurni. Štimčev je potez kontroverzan jer je upitno treba li Sammir reprezentaciji. U njegovu slučaju riječ je o naturaliziranom igraču, a takve se poziva samo ako su vrhunske klase. Pokušavao je Mamić ugurati i Etta i Ibañeza, pa nije uspio, jer jednostavno nisu bili reprezentativni kadar, što se poslije i pokazalo. Sammir reprezentaciji treba jedino kao igrač za prvih 11, igrač bez kojeg se ne može, a Štimac ga je pozvao da se asimilira u momčadi.

Tu su najveće kontroverze Štimčeva poziva. Sammira smatra igračem kakav mu nedostaje u veznom redu, onoga koji će dati završni pas, ali u to se tek trebamo uvjeriti.

I Štimčevi su prethodnici imali svoje kontroverze. Slaven Bilić "izmišljao" je Ivana Jurića te Čalu ili Pokrivača na lijevom beku. Zlatko Kranjčar mučio se s nepotizmom, sina Niku gurao je na poziciju "desetke" i kada je igrao loše. Odluka da bude vodeći razigravač reprezentacije izazvala je kontroverzije, baš kao i to da ne zove Eduarda.

I tada je Mamić bio u igri, pjenio se zbog toga. Ludio je i zbog toga što tata Cico sina Niku stavlja ispred Modrića. A najviše je ludio što je mali otišao u Hajduk. Otto Barić tražeći novu momčad pozivao je Filipa Tapalovića ili Marija Marića, Mirko Jozić, pak, nije imao hrabrosti riješiti se starijih igrača poput Šukera i Prosinčekog, koji 2002. godine nisu mogli pratiti ritam SP-a. Ćiro Blažević na SP-u je dao minutažu Petru Krpanu, a potjerao je Igora Cvitanovića...

No, sve to nije u rangu kontroverzi oko Sammira. Štimac ima svoj put, shvatio je da ionako nema potporu i da ga samo rezultat spašava. Tako bi bilo i da ima potporu, pa je svjestan da puno toga ne gubi. U stvari, najveća je kontroverza cijele priče to što je Štimac izbornik.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Piruška
Piruška
21:22 28.09.2012.

Ja mislim da se crno piše i Štimcu i Samiru, Sljedeči tjedan kreče sportska inspekcija pa bumo videli dali Jovanović misli ozbiljno ! Ako ne misli ozbiljno onda će hrvatski navijači uzeti batine u ruke i udri po bandi ! Jednostavno rečeno Samir je kap koja je prelila čašu !

OB
-obrisani-
21:24 28.09.2012.

Ma nikakve veze to nema sto je on stranac.... Ali ima i boljih igraca od njega na njegovoj poziciji.....Samo kad je moga Radosevic zasto ne i Sammir,jel tako ,maminjo -stico... Kako ono ide:Ruka ruku mije ,Obraz obadvije... :-)

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:20 28.09.2012.

Bilo bi interesantno vidjeti kako bi reprezentacija izgledala da je sastavljaju "objektivni" novinari, ili jedan od onih 2-3 milijuna "izbornika" u Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije