Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debitant na klupi Dinama u 58. godini

Mehaničar televizora trebao je doći još prije Ardilesa

'19.11.2011., Maksimirska 128, Zagreb - Na maksimirskom stadionu odrzala se nogometna utakmica 15. kolo MAX-tv prve hrvatske nogometne lige. Igrale su ekipe NK Lokomotiva - NK Hajduk. Krasimir Balakov
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
24.12.2011.
u 07:57

Nekadašnji Dinamov direktor, danas gazda u Interu, Branko Laljak evocirao je događaj iz 1999. godine...

- Moj prijedlog Canjugi tada je bio - Čačića za trenera! Da, prije Ardilesa, prije bilo koga drugoga, jer smatrao sam tada, a smatram i sada, da je Ante Čačić, uz Iliju Lončarevića, najbolji hrvatski trener. Tada nije mogao proći, ali drago mi je da je sada dočekao svoju šansu. Ovo je Dinamov odličan potez - kazao je Laljak.

Zdravko Mamić tako je uljepšao Božić Anti Čačiću, šarmantnom, uglađenom gentlemanu, sad već legendarnome stručnjaku, koji je tek u 58. godini dočekao najveći izazov u karijeri. Nema trofeja, nije vodio ni jednu europsku utakmicu, što možda i nije preporuka za Dinamovu klupu, ali zato Ante "u nogama" ima više utakmica od svih prvoligaških trenera zajedno (ne računajući, naravno, njegovoga mentora Lončarevića).

Gospon Ante je brk iz Markuševca, po struci radio i TV mehaničar, nekada nogometaš Prigorja. Kao trener poznat je kao neodirljivi autoritet, koji je često stradavao pod naletima nadobudnih predsjednika. Nikome nije dopuštao da mu se miješa u struku, a radio je s opakim gazdama, Paraćem, Jurjevićem, Novalićem, Felakom, Zecom...

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar flame
flame
08:46 24.12.2011.

\"Kao trener poznat je kao neodirljivi autoritet, koji je često stradavao pod naletima nadobudnih predsjednika. Nikome nije dopuštao da mu se miješa u struku\"...ako ovo Mamić pročita, neće mu bit svejedno...:-)

KA
karambita
09:43 24.12.2011.

Sad vec legendarni strucnjak??? O cemu se ovdje radi? Izgleda da ebe lud zbunjenog

JO
jolly
08:17 24.12.2011.

debitant na klupi u 58. godini Glupi nadnaslov, priglupog novinara. Zar je to sve što jedan novinar koji prati isključivo nogomet zna napisati.Zar niste mogli napisati koga je sve trenirao, s kakvim uspjehom, kakvu taktiku preferira. Zar treneri ne postoje,, ako nisu trenirali Dinamo ili Hajduk? Osobno mislim da je veći trenerski izazov, spasiti se ispadanja sa Istrom ili Šibenikom nego biti prvi s Dinamom ili drugi s Hajdukom. Kad misliš da si sve vidio od Dasovića, on te uspije iznenaditi s novom glupošću. Željno očekujem da mu se s bisernim člancima pridruže Junaci ( o muzici koju sluša) i Jurišić ( s izmišljenim intervjuom, koji se neće moći komentirati).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije