Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf AKK Sveta Nedelja

Juraj Šebalj rekordni osmi put pobijedio na porečkom reliju

reli - šebelj
Foto: Rally Poreč
1/6
06.11.2016.
u 00:19

U Poreču je odlučen i klupski prvak Hrvatske za 2016. godinu. Nakon slavlja AK Delta Sport iz Zagreba u 2014. i 2015. najbolji su u netom završenoj sezoni bili članovi AKK Sveta Nedelja predvođeni pojedinačnim prvacima Hrvatske Jurajem Šebaljem i suvozačicom Majom Sabol

Zagrebački automobilist, član AKK Sveta Nedelja Juraj Šebalj po osmi je put u karijeri slavio na Rallyu Poreč. Iako je nakon prvog dana držao četvrto mjesto sa 6,4 sekunde zaostatka za vodećom posadom Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, drugog je dana natjecanja iskoristio sve slabosti konkurencije i nekoliko odustajanja te s novim suvozačem Karlom Golubom u Mitsubishi Lanceru Evo IX stigao do rekordnog osmog slavlja u Poreču.  

Subotnje je brzinske ispite najbolje otvorio Janos Szilagyi u Mitsubishi Lanceru Evo IX, koji je na prvom prolasku Tinjanom bio gotovo 11 sekundi brži od kasnijeg pobjednika Šebalja. No, već na idućem brzincu Szilagyi je probušio gumu i pao na pretposljednje mjesto ukupnog poretka, pa se ubrzo povukao s natjecanja.

Vodstvo je u tom trenutku preuzeo Szilagyijev sunarodnjak, Mađar Olle Sandor u Fordu Fiesti S2000. No i to je vodstvo bilo kratkog vijeka. Kvar poluosovine Sandora je stajao pada u plasmanu do konačnog odustajanja nakon sedmog brzinskog ispita.

Od tog trenutka Šebalj je preuzeo vodstvo koje je do kraja utrke dodatno povećao do gotovo dvije minute ispred drugoplasiranih Mađara Antala Kovacsa i Gerga Istovicsa u Fordu Fiesti R5. 

Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Fordu Fiesti R5 držali su sigurno drugo mjesto uoči starta posljednjeg brzinskog ispita. No, uslijedio je šok koji im je pokvario premijerni nastup u novom automobilu.

Neposredno uoči starta ostali su bez struje, samim time i svjetala, odnosno brisača po mraku i kišnom nevremenu. To ih je stajalo pada na četvrto mjesto ukupnog poretka iza trećeplasiranih Talijana Bernda Zanona i Denisa Picena u Peugeotu 207 S2000.

U Poreču je odlučen i klupski prvak Hrvatske za 2016. godinu. Nakon slavlja AK Delta Sport iz Zagreba u 2014. i 2015. najbolji su u netom završenoj sezoni bili članovi AKK Sveta Nedelja predvođeni pojedinačnim prvacima Hrvatske Jurajem Šebaljem i suvozačicom Majom Sabol.

Na 17. Rally Poreč startalo je 58 posada, a do cilja su stigle 43. Razlozi odustajanja bili su uglavnom tehnički kvarovi ili manja izlijetanja. Izuzetak je tek talijanska posada Claudio De Cecco i Jean Campeis koja je premijerno u hrvatskoj nastupila u Hyundaiju i20 R5.

Tijekom subotnjeg dana odvezla je pet brzinskih ispita po kišnom vremenu, ali se nije uspjela priviknuti na novo vozilo. Stoga se povukla iz utrke u trenutku dok je držala drugu poziciju.

Poredak:
1. Juraj Šebalj – Karlo Golub, Mitsubishi Lancer Evo IX 57:58.3
2. Antal Kovacs – Gergo Istovics, Ford Fiesta R5 +1:55.7
3. Bernd Zanon – Denis Piceno, Peugeot 207 S2000 +2:59.8
4. Viliam Prodan – Zoran Raštegorac, Ford Fiesta R5 +3:14.1
5. Daniele Trani – David Kavčić, Peugeot 206 RC +4:07.3

Prvenstvo Hrvatske, ukupni poredak:
1. Viliam Prodan – Zoran Raštegorac, Ford Fiesta R5 1:01:12.4
2. Nikola Dobrila – Tomislav Pospiš, Honda Civic Type R +3:42.6
3. Ivan Pavlović – Elvino Svetić, Renault Clio RS + 3:53.3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije