Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVIH 11 VATRENIH

Hrvatska večeras u neobičnom sastavu s dva debitanta: Ovo je momčad za koju se odlučio Dalić

Susret Hrvatske i Tunisa u polufinalu ACUD kupa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
26.03.2024.
u 12:06

Vatreni, koje uskoro čeka nastup na Euru, igrat će u neobičnome sastavu, sigurno s po jednim debitantom u oba poluvremena

Hrvatska reprezentacija (10. na Fifinoj ljestvici) večeras protiv Egipta (36.) igra finale pripremnog turnira u Kairu. Susret je na rasporedu od 21 sat. Vatreni, koje uskoro čeka nastup na Euru, igrat će u neobičnome sastavu, sigurno s po jednim debitantom u oba poluvremena. Posrijedi su naravno vratari, obojica 24-godišnjaci, Nediljko Labrović iz Rijeke i Dominik Kotarski iz PAOK-a. I dok je Labrović već dulje vrijeme reprezentativac te je čak 15 puta bio pričuva u utakmicama vatrenih, Kotarski je novo lice u ovome okruženju.

Tako će se broj korištenih vratara u Dalićevoj eri popeti na osam; prethodno su kod ovoga izbornika nastupali Lovre Kalinić, Danijel Subašić, Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivica Ivušić i Ivo Grbić. U konkurenciji je bio i Karlo Letica, ali nije dobio minutažu.

 

Pošteda kapetana

Foto: VL

U odsutnosti napadača Osasune Budimira, zadatak otključavanja egipatske brave kao središnji napadač imat će Bruno Petković, reprezentativac s 34 nastupa i 10 pogodaka, centarfor koji se ne mora dokazivati izborniku, ali kojemu je svaki gol dragocjen u utrci s Budimirom za poziciju prvoga napadača uoči Eura. Bruno naravno neće u Kairu imati punu minutažu, budući da ga kao kapetana Dinama u subotu čeka puno važnija utakmica od ove s Egiptom: derbi s Hajdukom na Poljudu. Također, minutaži se napokon može nadati i krilni napadač Rijeke Marko Pjaca, povratnik nakon pet i pol godina. Pjaca je posljednji (i jedini) pogodak za Hrvatsku postigao još u lipnju 2016. godine, protiv San Marina, dok njegov suigrač Marco Pašalić još čeka prvijenac.

>> Novi dresovi Hrvatske

Susret Hrvatske i Tunisa u polufinalu ACUD kupa
1/18

Djelomičnu poštedu svakako će dobiti i dvojac iz Manchester Cityja, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, s obzirom na to da će na Uskrs igrati megaderbi engleske Premijerne lige s Arsenalom. Kovačić će u Kairu dosegnuti impresivnu brojku od 99 nastupa za Hrvatsku, Kramarić će doći na 91, a Domagoj Vida do 104 – te tako dostići Ivicu Olića. Ispred Vide tako će ostati još samo Šimunić (105), Rakitić (106), Pletikosa (114), Perišić (129), Srna (134) i Modrić (173).

Tri utakmice bez gola

Povratnik u hrvatsku obranu bit će 26-godišnji stoper talijanskog Leccea Marin Pongračić, čovjek koji je posljednji nastup za vatrene ostvario još u ožujku 2022. godine na turniru u Dohi. Pongračić je po klupskim nastupima ponajbolji hrvatski obrambeni igrač ove sezone, što će na naplatu najvjerojatnije doći nakon Europskog prvenstva; naime, za sada su u prednosti J. Šutalo, Vida, Erlić, Ćaleta-Car i Gvardiol. Vrijedi istaknuti i podatak kako Hrvatska, bez Pongračića, nije primila pogodak u posljednje tri utakmice, još od poraza od Walesa u Cardiffu: Latvija 2:0, Armenija 1:0, Tunis 0:0. Iako suparnici nisu bili iz svjetskoga vrha, ovaj podatak ipak je ohrabrujući za izbornika.

Sastav Hrvatske danas bi trebao ovako izgledati:

Labrović - Stanišić, Vida, Pongračić, Gvardiol - Kovačić, Brozović - Kramarić, Modrić, Pjaca - Petković.

 

Komentara 4

NI
niko63
14:08 26.03.2024.

Koja utrka Budimira i Petkovića, pa Petković je sasvim drugi igrač koji razigrava, podvaljuje i zabija dok je Budimir čisti centarfor.

Avatar Felix24
Felix24
13:56 26.03.2024.

Kovačić,Brozpvoć i Vida koji je meni bio u najboljim danima najdraži igrač nemaju šta tražiti u prvih 11 kao ni Pjaca koji NIŠTA u Rijeci pokazao nije a Kramarić također nije krilo. Ovo GUBIMO večeras.

Avatar rubinet
rubinet
12:34 26.03.2024.

Zar opet umorni ,stari i izvan forme ljudi u veznom redu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije