Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI NA DRUGOM MJESTU

Hrvatska nakon peteraca izgubila od Italije i ostala bez Svjetske lige

Vaterpolo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
10.05.2016.
u 21:36

Hrvatskoj je za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 21. do 26. lipnja održati u Huizhou, trebala pobjeda na Siciliji. Pomlađena hrvatska vrsta je u posljednjoj četvrtini vodila 7:6, 8:7 i 9:8, no domaćin je svaki put uspio izjednačiti.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je bez plasmana na završni turnir Svjetske lige u Kini nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine C u Siracusi izgubila od Italije nakon izvođenja peteraca.

Utakmica je nakon regularnog dijela završila 9:9 (2:1, 1:3, 2:2, 4:3) i već nakon tog rezultata je bilo jasno kako je Italija pobjednik skupine i putnik u Kinu. Nakon raspucavanja domaćin je slavio 5:3.

Hrvatskoj je za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 21. do 26. lipnja održati u Huizhou, trebala pobjeda na Siciliji. Pomlađena hrvatska vrsta je u posljednjoj četvrtini vodila 7:6, 8:7 i 9:8, no domaćin je svaki put uspio izjednačiti. 

Najefikasniji igrač u redovima barakuda bio je Antonio Petković postigavši četiri gola, a odličan je bio i Marko Bijač s devet obrana. Kod domaćina najefikasniji su bili Christian Presciutti i Francesco Di Fulvio sa po tri gola.

Prilikom izvođenja peteraca presudio je promašaj Anđela Šetke čiji je udarac obranio Stefano Tempesti.

Italija je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini sa 17 bodova, Hrvatska je druga sa 13 bodova, Rusija je sakupila šest bodova, a na začelju je Turska bez bodova. 

Na završnom turniru nastupit će osam reprezentacija, a osim Italije sudjelovat će još dvije europske vrste Srbija i Grčka.

>> Jug pobijedio Primorje i postao prvak Hrvatske!

Komentara 2

Avatar KiM
KiM
22:06 10.05.2016.

Bolje ovako, barem vas Srbi nece opet razbucati...

ML
mladenov
22:18 10.05.2016.

To su namerno ispali da se ne bi opet sramotili pred Srbijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije