Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SP

Hrvatska igra najvažniju utakmicu u posljednje 24 godine: 'Ovo je sigurno najveći izazov generacije'

storyeditor/2024-04-15/PXL_151223_107514110.jpg
Ivica Galović/PIXSELL
16.04.2024.
u 19:02

– Velika je razlika od razdoblja kad smo kretali s futsalom u odnosu na danas, počevši od lige u kojoj klubovi rade ozbiljno, na profesionalnoj razini. Što se reprezentacije tiče, Hrvatski nogometni savez o nama se brine sjajno u svakom pogledu. Na nama je da dodatno poguramo hrvatski futsal pobjedom na parketu – istaknuo je Jelovčić

Hrvatska futsal reprezentacija večeras (19 sati) u dvorani Dražena Petrovića igra uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Uzbekistanu. Suparnik je Poljska koju smo u prvoj utakmici, na njihovu parketu, pobijedili s 3:2. Hrvatska je do sada samo jednom igrala na svjetskom prvenstvu, 2000. godine u Gvatemali. Prije 24 godine umalo smo osvojili i medalju. U ključnoj utakmici za plasman u polufinale izgubili smo od Portugala (1:3).

Ostala dvojica iz 2012.

Puno više nastupa imali smo na europskim prvenstvima – šest. U tih šest nastupa najveći uspjeh ostvarili smo 2012. godine, kada smo kao domaćini bili četvrti. Iz te generacije koja je bila četvrta danas će plasman na SP pokušati ostvariti Marinović i Jelovčić.

– Velika je ovo utakmica za nas dvojicu, kao članove "stare" generacije te, dakako, za mlade igrače koji su trenutno u reprezentaciji. Meni se u glavi i dalje motaju šesterci protiv Češke. Želim ih izbrisati i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Bili smo na dosta europskih prvenstava, ostvarili dobre rezultate, ali plasman u Uzbekistan za mene bi bila kruna karijere – rekao je Dario Marinović i dodao:

– Od kada smo Franco i ja u reprezentaciji, bilo je dosta 'generacijskih' utakmica. Mi smo zadnji iz te stare garde. Za novu generaciju, ovo je sigurno najveća koju su igrali, no pred njima je, vjerujem, još dosta 'povijesnih' utakmica. Za nas je ovo finale. Nadam se da ćemo izići kao pobjednici.

GALERIJA Futsal Dinamo u rapsodiji razbio Torcidu

storyeditor/2024-04-15/PXL_151223_107514110.jpg
1/10

U prvoj je utakmici sve bilo savršeno.

– Ovo je faza natjecanja u kojoj nema laganih utakmica ni rutinskih pobjeda. Iz Poljske se vraćamo s vrhunskim rezultatom. Igra možda nije bila najbolja, ali svakako nas raduje činjenica da smo pokazali karakter. Vratili smo se iz negativnog rezultata i pobijedili unatoč slabijoj igri. Na domaćem terenu ne smijemo ništa prepustiti slučaju. Idemo se plasirati u Uzbekistan – zaključio je Marinović.

Kapetan Franco Jelovčić mirno čeka večerašnji susret.

– Prvo poluvrijeme u Poljskoj nije bilo na razini naših očekivanja. Poljaci su igrali agresivno i u prvom dijelu bili na vrlo visokoj razini. Na odmoru smo se posložili, odigrali vrlo dobro poluvrijeme i zasluženo pobijedili. U Poljskoj je bila jako dobra atmosfera, bilo je teško igrati, no danas očekujem još bolje ozračje. Smatram da ćemo pred našom publikom, uz taj dodatni impuls s tribina, završiti posao i plasirati se na Svjetsko prvenstvo – rekao je Jelovčić.

Njih su dvojica zajedno u reprezentaciji već 12 godina. Koliko se futsal promijenio?

– Velika je razlika od razdoblja kad smo kretali s futsalom u odnosu na danas, počevši od lige u kojoj klubovi rade ozbiljno, na profesionalnoj razini. Što se reprezentacije tiče, Hrvatski nogometni savez o nama se brine sjajno u svakom pogledu. Na nama je da dodatno poguramo hrvatski futsal pobjedom na parketu – istaknuo je Jelovčić, a Marinović je dodao:

Đuraš umjesto Perića

– Ja sam u reprezentaciji od 2008. godine, od tada je futsal napravio nevjerojatan skok, u igračkom i organizacijskom smislu. Uz podršku i napore HNS-a, došli smo do iznimno visoke razine. Osjećamo podršku Saveza i svih koji su uključeni u razvoj hrvatskog futsala te vjerujem da će samo napredovati.

VEZANI ČLANCI:

– U prvoj smo utakmici ostvarili jako dobar rezultat. Danas ćemo učiniti sve ne bi li se Hrvatska nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo u futsalu. Zbog kartona ne možemo računati na Luku Perića koji će nam sigurno nedostajati. Naknadno je poziv u reprezentaciju dobio Maro Đuraš, koji je već duže dio reprezentacije, u dobroj je formi i odličan je igrač. Najveća je prednost ove momčadi zajedništvo. Svi su igrači bitni, od prvog do 12. U kvalifikacijskim utakmicama uvijek je netko iskočio. Kada je Perić bio u slabijoj formi, povukao je Sekulić, a u Poljskoj je Mataja pokazao svoju kvalitetu – rekao je izbornik Marinko Marović.

Cijena ulaznice za uzvratnu utakmicu iznosi osam eura u pretprodaji i 10 eura na dan utakmice. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije