Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 24 GODINE

Hrvatska je na korak do velikog cilja: 'Navijači, dođite u Cibonu, idemo zajedno na Svjetsko prvenstvo'

Pula: Kvalifikacije za 2024 FIFA Futsal World Championship, Hrvatska - Slovačka
Foto: Luka Batelic /PIXSELL
1/4
12.04.2024.
u 22:30

Heroj naše reprezentacije zbog žutog kartona u zadnjoj minuti neće igrati u zagrebačkom uzvratu: 'Naravno da mi je žao kartona, ali ova je Hrvatska odlična i bez mene i vjerujem da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo'

Hrvatska muška futsalska reprezentacija na korak je do plasmana na Svjetsko prvenstvo, nakon što je u poljskom Koszalinu svladala domaću momčad s 3:2 (1:2) u prvoj utakmici doigravanja. Poljaci su dvaput vodili, ali je momčad pod vodstvom izbornika Marinka Mavrovića preokretom u drugom poluvremenu došla do vrijedne pobjede.

Zabili dva u jednoj minuti

Vodeći gol za Poljsku postigao je Sebastian Szadurski u 3. minuti. Na 1:1 je izjednačio Luka Perić u 14. minuti, ali već u 15. minuti je domaćin ponovno došao do prednosti nesretnim autogolom Marka Kuraje.Svojim drugim pogotkom na utakmici Luka Perić je u 34. minuti izjednačio na 2:2, a konačnih 3:2 za Hrvatsku samo 23 sekunde poslije postavio je David Mataja.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

- Nismo ušli u utakmicu kako smo se dogovorili, bili smo u grču i morali smo se priviknuti na čvršću igru, tu su Poljaci jači. Međutim, reakcija u drugom poluvremenu bila je ono što smo željeli, s puno trke i bržim odlukama, i to nam se vratilo. Pohvale svim igračima, pogotovo Periću na dva pogotka i Mataji koji je zabio praktično iz prvog dodira. No, njima dolaze lopte kroz kreaciju i zato čestitke svima, uključujući stožer, svi smo bili kao jedan. Koncentracija i ozbiljnost bili su fantastični, ne znam jesmo li ikada bili ovako kompaktni na terenu i van njega - rekao je izbornik Marinko Mavrović, dodavši:

- Pogodak u gostima više ne znači ništa, jedan gol Poljske i opet smo na nuli. Moramo iskoristiti domaći teren. Poljaci su stvorili sjajan ambijent, nadam se da ćemo odgovoriti na isti način. Navijači, dođite, napunite dvoranu i dajte nam tu podršku da naposljetku dođemo do Svjetskog prvenstva - zaključio je Mavrović.

Luka Perić s dva je pogotka bio jedan od ključnih igrača na terenu, no zbog dobivenog žutog kartona u završnici neće moći zaigrati u zagrebačkom uzvratu.

Pula: Kvalifikacije za 2024 FIFA Futsal World Championship, Hrvatska - Slovačka
1/4

- Manje je bitno tko je zabio, važna je pobjeda. Pokazali smo karakter, da ova momčad ima vrijednost za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U drugom smo dijelu bili bolji i odlučniji te zasluženo pobijedili. Odlučile su nijanse, cijela je momčad odigrala je dobro, a pojedinci nekada iskoče. Naravno da mi je žao kartona, ali ova je Hrvatska odlična i bez mene i vjerujem da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će dvorana biti puna, dečki su zaslužili veliku potporu s tribina - rekao je Perić.

Žuti karton je zaradio u posljednjoj minuti susreta kada se nespretno zagradio i laktom udario poljskog igrača u lice. Njegovim izostankom puno veću minutažu dobit će drugi naš “sidraš”, Sekulić koji sjajno igra ove sezone za Olmissum, a sljedeće sezone će se priključiti kapetanu Jelovčiću u belgijskom Anderlechtu.

Uzvrat u Ciboni

Hrvatska je igrala u sastavu: Zoran Primić, Mateo Mužar, Kristian Čekol, Duje Kustura, Niko Vukmir, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Luka Perić, Josip Jurlina, Kristijan Postružin, David Mataja, Marko Kuraja, Antonio Sekulić, Filip Bašković. Uzvratna utakmica igra se 16. travnja (19 sati), u dvorani Cibone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije