Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Gulin: Bijač nije na Final Sixu slučajno izabran za najboljega

Marko Bijač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
14.12.2016.
u 07:56

– Bijač je najbolji, uspješno je u reprezentaciji zamijenio Pavića i u Riju vrhunski obavio svoj posao

Zagrebački Šibenčanin Nikica Gulin, danas trener mlađih kategorija u Mladosti, vaterpolo ima u malom prstu. I zato pri njegovu nabrajanju najboljih sedam gotovo da nije trebalo postavljati potpitanja.

– Bijač je najbolji, uspješno je u reprezentaciji zamijenio Pavića i u Riju vrhunski obavio svoj posao. A takav je bio i u klubu, nije slučajno na “Final Six” Lige prvaka proglašen najboljim vratarom. Protiv Recca u polufinalu obranio je dva peterca, a fantastičan je bio i protiv Olympiakosa u finalu – kazao je i dodao:

– Lončar je pak zamijenio Dobuda i učinio je to fantastično. I vidi se njegov pomak u igri, i u Jugu i u reprezentaciji.

Nešto o trećem Suknu?

– Sandro je klasika. Naša reprezentacija nije ista s njim ili bez njega. Profilirao se u pravog vođu. Nadam se da se riješio dječjih bolesti. Njegov odnos prema reprezentaciji mora biti ozbiljniji i profesionalniji. Pogotovu zato što je sad i kapetan.

Što vam se dopalo kod Šetke?

– Anđelo se pokazao kao jedan od igrača kojega je izbornik Tucak koristio za više uloga, kao obrambenoga igrača i kao napadača, i lijevo i desno. U Primorju i reprezentaciji pokazao je da je rješenje za pokrivanje rupa. Radi izvanredno, pravi je profesionalac... Mi treneri komuniciramo međusobno i znamo kako se tko ponaša na treningu.

I Garciu ste postavili visoko?

– Dolaskom u Jug pokazao je sve svoje kvalitete. Ulogom koju je dobio od Kobešćaka oslobodio je Jokovića. Sad Maro igra slobodnije jer on nije klasično desno krilo. A Garcia je – s ulogom klasičnog lijevoga krila, ljevaka i servera, i s odličnom igrom u obrani – puno pomogao reprezentaciji. Poboljšao je igru cijele momčadi i Jokoviću dao dodatnu kvalitetu. Garcia dobro predviđa neke situacije i veliko je pojačanje.

Ponešto o Bušlji i Bukiću?

– Za Bušlju je dobro što je otišao iz Juga, da se malo igrački “proširi”. Zna se da braniči sazrijevaju malo kasnije i vjerujem da će Bušlje još dugo biti obrambeni stup reprezentacije. A svojim odličnim udarcem, snagom i dugim rukama može puno pomoći i u napadu. Pamtim polufinale s Crnogorcima u Riju, Andro je odlično igrao u oba smjera i postigao četiri pogotka. Luka je previše samozatajan, diskretan, stidljiv, ali će uz Sukna igrački rasti. Jer Sandro je na većini utakmica posebno čuvan, a to će otvarati prostor Bukiću.

Poredak:
1. Marko Bijač (Jug) 7
2. Luka Lončar (Jug) 6
3. Sandro Sukno (Pro Recco) 5
4. Anđelo Šetka (Roma) 4
5. Xavier Garcia (Jug) 3
6. Andro Bušlje (Olympiakos) 2
7. Luka Bukić (Mladost) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije