Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vn abu dhabija

Vettel: Hoću li pustiti Webbera? Znam da vozim i za momčad

\'ferrari_nnn_spo_121110\'
Screenshot Youtube
13.11.2010.
u 15:01

Alonsu je za naslov dovoljno drugo mjesto na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju, a bude li Španjolac treći, Webber će do naslova bude li prvi.

Nikad uzbudljivija nije bila završnica svjetskog prvenstva formule 1. Do naslova mogu Alonso, Webber, Vettel pa čak i Hamilton, no samo u slučaju da vodeći trojac ne osvoji bodove.

Alonso je u najboljem položaju, ima osam bodova više od Webbera i za naslov mu je dovoljno i drugo mjesto. No, u posljednje dvije utrke crveni bikovi bili su brži od konjića, pa Alonsu neće biti lako. Već su počela nagađanja hoće li Vettel u slučaju da na kraju utrke vodi ispred Webbera, pustiti Australca i osigurati mu naslov.

Odmor s roditeljima

– Nismo manipulatori i varalice poput ljudi iz Ferrarija. Cijeli ih svijet osuđuje zbog onoga što su napravili u Hockenheimu. Možda smo idioti što nikad nismo napravili istu stvar, no moja je filozofija da formula 1 mora ostati sport – izjavio je vlasnik Red Bulla, Austrijanac hrvatskih korijena Dietrich Mateschitz.

No, vozač Red Bulla Sebastian Vettel jučerašnjom je izjavom naznačio da bi ipak moglo biti "momčadske suradnje".

– Prvo želim besprijekorno odraditi kvalifikacije, a onda i pobijediti u utrci – rekao je Vettel te dodao:

– Ne želim uopće razmišljati o mnogobrojnim kalkulacijama, no samo ću reći da sam svjestan da vozim i za momčad.

Mark Webber tako bi mogao imati pomoć svoga kolege.

– Koncentriran sam samo na utrku, ne zanimaju me priče. Znam samo da će to biti najveća bitka u povijesti formule 1 – uvjeren je australski vozač za utrku koja će u UAE početi prije zalaska sunca, u 17 sati po tamošnjem vremenu.

Odmah nakon utrke u Brazilu većina vozača formule 1 otputovala je izravno na veliku završnicu sezone u Abu Dhabi, no Sebastian Vettel odlučio je drukčije i proveo dva dana s roditeljima u Frankfurtu.

– Nije mi se išlo odmah u Emirate. Opustio sam se uz roditelje, odlično sam se naspavao i sanjao nešto jako lijepo – rekao je vozač Red Bulla.

Park gradilo 40.000 ljudi

U Abu Dhabi Vettel je ponio i nešto za sreću.

– Nosim iste bokserice koje sam na sebi imao tijekom pobjede u Brazilu. Nadam se da će moje sretne gaće izdržati barem još jednu utrku.

Napetost prije utrke Fernando Alonso smanjio je odlaskom u novi Ferrarijev zabavni park u Abu Dhabiju. Ferrari World proteže se na čak 86.000 četvornih metara, a Alonso i Massa jurili su 240 km/h u najbržem vlaku smrti na svijetu. Zabavni park tri je godine gradilo čak 40.000 radnika, a ulaznica za njega stoji 45 eura. Na ulazu je i mjerač visine, pa niži od 150 centimetara za tu zabavu trebaju izdvojiti samo 33 eura. Navodno je toliko platio i čelni čovjek formule 1 Bernie Ecclestone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije