Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLATIT ĆE DUG

Direktor SPTV-a: Ako nema jedne od 20 utrka, i nije neki problem

Vettel (1)
Reuters
25.08.2013.
u 11:40

Sportska televizija nije uspjela uplatiti dugovanje Kreatoru, a navodno se radi o dugu od milijun i pol kuna

Prijenosa utrke formule 1 iz Belgije neće biti! Riječ je o presedanu s obzirom na to da se takav slučaj ne pamti. Mijenjale su se TV kuće koje su prenosile utrke, od HRT-a, regionalnih televizija, sve do SPTV-a, a sada je zapelo, ostali smo bez slike i tona. Prvi put u 23 godine! Razlog je, dakako, novac.

Direktor Sportske televizije Petar Čavlović tvrdi da će problem uskoro riješiti. Podsjetimo, oni su ugovor potpisali na početku ove sezone, a prošle dvije utrke prenosile su regionalne televizije.

– U dinamici ispunjavanja obveza dogodio se zastoj. Osigurat ćemo da se do kraja sezone to besprijekorno odvija, a ako jedne utrke od njih 20 ne bude, ne smatramo to poteškoćom, takve se stvari događaju u životu. Inače, SPTV u posljednje je vrijeme bila izložena neprimjerenoj kritici, a možda je i to razlog što neke naplate nismo ostvarili – kaže Čavlović, direktor SPTV-a.

Ugovor i dalje vrijedi

Koliko smo uspjeli doznati iz neslužbenih izvora, riječ je o dugu od 1,5 milijuna kuna. Formula 1 oduvijek je jedan od kapitalnih i najatraktivnijih, a time i najskupljih sportskih televizijskih projekata pa u današnje recesijsko doba ovakav problem ne treba čuditi.

Inače, otkako se preselila s HRT-a, u posljednje dvije i pol godine, pod palicom Kreator grupe emitirano je 48 vikenda formule 1, uključujući treninge, kvalifikacije i same utrke. Ugovor FOM-a i Hrvata i dalje vrijedi, nije raskinut, tako da opasnosti od gubitka prava nema.

>> Zbog dugova SPTV-a nema prijenosa VN Belgije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije