Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA NA VRHU

Amerikanci preuzeli Inter. Osvojili su naslov, ali i dalje imaju astronomski dug

FILE PHOTO: Serie A - Inter Milan v Lazio
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
1/3
22.05.2024.
u 16:00

Milanski Inter ostvario je godišnji gubitak od 86 milijuna eura u fiskalnoj godini 2022./2023., a njegovi ukupni dugovi iznosili su 807 milijuna eura

Američki investicijski fond Oaktree Capital Management je u srijedu objavio da je preuzeo vlasništvo nad talijanskim nogometnim prvakom Interom iz Milana nakon što mu kineski vlasnik Suning nije nadoknadio dug od 395 milijuna eura na vrijeme.

Suning je kupio većinski udio u klubu 2016. u jednom od najistaknutijih prodora kineskog biznisa u europski nogomet. No, 2021. godine bio je prisiljen tražiti zajam od 275 milijuna eura nakon što je pandemija korona virusa uzrokovala pad prihoda jer su se utakmice igrale bez gledatelja. 

VIDEO Luka Modrić se idućeg ljeta oprašta od nogometa?! Španjolci otkrivaju njegovu budućnost

Kako zajam nije vraćen na vrijeme Oaktree, koji je specijaliziran za pružanje sredstava za spašavanje posrnulim tvrtkama, dobio je potencijalno pravo da preuzme kontrolu nad klubom jer je došlo do neispunjavanja obveza. "Naš početni fokus je operativna i financijska stabilnost. Imamo veliko poštovanje prema menadžmentu Inter Milana," rekao je Alejandro Cano, generalni direktor i suvoditelj Europe za Oaktreejevu globalnu strategiju mogućnosti.

Previranja izvan terena u suprotnosti su s uspjehom kluba koji je prošli mjesec osigurao svoj 20. naslov prvaka Serie A. Milanski Inter ostvario je godišnji gubitak od 86 milijuna eura u fiskalnoj godini 2022./2023., a njegovi ukupni dugovi iznosili su 807 milijuna eura.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima... Sjećate se zadnje Dinamove fešte na Trgu?

FILE PHOTO: Serie A - Inter Milan v Lazio
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije