Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalitet

'Zapečena pileća krila za 6 osoba'

zapečena pileća krila
Večernji list
25.02.2010.
u 15:47

Svoj orginalni recept otkriva vam pretplatnica Renata Niketić iz Sesveta!

Namirnice i način pripreme jela:

Oko 1 kg pilećih krila (ili pile od 1-1,5 kg prethodno izrezano) soliti i slagati u malo namašćenu protvu. Pustiti da odstoji oko sat vremena. Podliti s 2 dl vode i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Peći dok kožica dobije lijepu rumenu boju.

U posudi izmiješati: 2 kisela vrhnja plava, 2 dl vrhnja za kuhanje, žličicu "vegete", malo papra, soli, origana, mljevene crvene paprike, curryja i sjeckanog peršunovog lista. Preliti preko pečene piletine i vratiti u pećnicu da se umak zapeče.

Kao prilog poslužiti pire krumpir i svježu salatu.

Dobar tek vam želi pretplatnica Renata Niketić iz Sesveta!

 

Ključne riječi

Komentara 1

HY
Hyla
09:12 11.03.2010.

Brzo, jednostavno i jako, jako fino. Djeca su oduševljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije