Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOS NIJE ODLIČAN

Kovač na sastanku: Slušaš li me, Vukojeviću? Pogledaj me u oči! Ognjen: Ne mogu vas pogledati...

27.05.2014., Austrija, Bad Tatzmannsdorf - Jutarnji trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014 u Brazilu. Ognjen Vukojevic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2014.
u 13:00

Premda izbornik pod svaku cijenu u javnost želi odaslati sliku potpune idile u svlačionici, s tog sastanka procurio je detalj koji otkriva da su odnosi ipak načeti

Na posljednjem sastanku s igračima u kampu Tivoli uoči polaska za Zagreb Niko Kovač izričito je upozorio reprezentativce da pripaze kakve će izjave davati u medijima. I premda izbornik pod svaku cijenu u javnost želi odaslati sliku potpune idile u svlačionici, s tog sastanka procurio je detalj koji otkriva da su odnosi ipak načeti.

Bez taktičnosti

Držeći govor igračima, Niko se, kaže naš izvor, obratio Ognjenu Vukojeviću, koji je sjedio pognute glave: "Slušaš li me?"

Kada je dobio potvrdan odgovor, Niko je tražio Ogija da ga pogleda u oči, na što mu je igrač odbrusio:

– Ne, ne mogu vas pogledati u oči.

Na to je sastanak naglo prekinut, društvo se u blagoj nelagodi razišlo, a Ognjen Vukojević u tom se trenutku osjećao kao moralni pobjednik. I zašto ne bi?! Izgubiti ionako ne može više ništa jer kod Nike ništa nije ni imao. U Brazilu je bio samo i isključivo turist, što kao igrač sa 55 nastupa, poštenjačina, pouzdan i vrstan defenzivni vezni igrač (a takav nam je upravo i nedostajao) nije zaslužio.

Zašto ga je uopće vodio na SP ako ga nije mislio uključiti u igru? Korektnije bi bilo ostaviti Ogija doma i reći – oprosti, nemam te u planu ni za jednu utakmicu. Tridesetjednogodišnjaka je tretirao kao nekakva klinca, što ne samo da nije sjelo Ogiju, nego je izazvalo i pritajeno nezadovoljstvo ostalih igrača.

Šteta, jer je uz samo malo više taktičnosti prema momcima koji su zadužili reprezentaciju idila doista mogla biti potpuna.

Osim Ogija, kipi i njegov kum Eduardo da Silva, prvi strijelac reprezentacije koji je u Brazilu dobio samo 20 minuta protiv Kameruna. Pametnom dovoljno – Dudu Niki više nije potreban i dolazak u Brazil bio mu je samo mučenje.

Za Eduarda još ima nade

Pitao sam izbornika nakon Meksika gdje je zaboravio Eduarda i zašto nije igrao.

– A umjesto koga? Nemojmo sada ulaziti u tu priču. Bilo je i izbornika prije mene, i ja, kao i oni, imam pravo na svoje mišljenje (valjda o Eduardu, nap. a.). Kako sam ja posložio momčad, to je bilo dobro. A u igru mogu staviti samo 11 igrača. Moja je namjera da igramo brzo, okomito, s brzim igračima. Ja sam se odlučio na takve, i što sad? – kaže Niko.

Rebić je dobio prednost pred Duduom i napravio glupost?

– A koliko je puta probio? Nemojmo sad tako početi, bilo je puno boljih i lijepih trenutaka. Nećemo sad farbati sve u crno – zaključio je Niko ovu priču.

U pravu je, nećemo "u crninu" zbog jednog ili dvojice nezadovoljnih igrača. Uostalom, tko kaže da Dudu neće u vatru već 9. rujna protiv Malte u kvalifikacijama za EP. Rebić će biti kažnjen, Olić se možda oprosti, nešto možda uoči utakmice zaboli Mandžukića, Jelavića, Perišića i Iličevića. Pa kako bi onda Eduardo mogao izgubiti nadu!?

>>Kovaču, glavni si krivac!

>>Ovo su igrači koji bi se prvi mogli oprostiti od reprezentacije nakon Brazila

Komentara 89

NA
nina_anic
14:38 26.06.2014.

Između europskog nogometa na kakav smo naviknuli i trenutnog ovog koji se igra na SP-u je prvelika razlika da bi se naši reprezentativci priviknuli. Nisu ni fizički, ni psihički spremni bili na to što ih čeka. Uz dodatak druge vremenske zone i vremenskih uvjeta, nedostatak srca i još veći nedostatak uigranosti njih kao ekipe, i bez famoznih zamjena pozicija i ostalih eksperimenata, mi ne bismo prošli dalje. Ego je često u Hrvata veći od neba, a u ekipnim sportovima ego pojedinaca je ogroman teret i dovodi do razdora. Nebitno da li u pitanju igrač ili izbornik.

DU
Deleted user
14:21 26.06.2014.

Kak reko Joe, neki ispadanjem se sretno nasladjuju, pobjedama se nevoljko vesele... ispali su i Italija, Engleska..., Skotska, Irska, Madjarska, Turska.... nisu ni dosli do Brazila. Bravo Niko - IDEMO DALJE!

LI
Lisabon
15:05 26.06.2014.

Taman kad sam pomislio da se nitko od novinara zaduzenih za pljuvanje i podmetanje nece javiti,evo nam Dasovica.On je dobio zadatak da rusi.Tako radi vec godinama kad je Dinamo u pitanju,a sad je dobio zadatak da rusi izbornika.Procitana knjiga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije