Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19-ti u svijetu

Vukovar dobiva World Peace Gong!

Vukovar, Agus Sardjan
Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.02.2014.
u 14:20

World Peace Gong je nastao u Indoneziji kao monumentalna instalacija koja simbolizira Zemlju i njezino neprocjenjivo bogatstvo različitosti, te poziva na mir, toleranciju i prijateljsku suradnju među narodima

Prema najavama veleposlanika Republike Indonezije u Hrvatskoj Agusa Sardjana tijekom ove godine u Vukovaru će biti postavljen spomenik World Peace Gong. Sardjan je to najavio tijekom današnje posjete Vukovaru kada je istakao da je Vukovar adekvatno mjesto za jedan takav monumentalan i prepoznatljiv spomenik radi svih dešavanja i nedavne nesretne ratne prošlosti.

Inače radi se o spomeniku kakvih trenutno u svijetu ima svega 18, a koji simboliziraju mir, ljubav i budućnost. World Peace Gong je nastao u Indoneziji kao monumentalna instalacija koja simbolizira Zemlju i njezino neprocjenjivo bogatstvo različitosti, te poziva na mir, toleranciju i prijateljsku suradnju među narodima. Prvi Svjetski gong mira oglasio se u Indoneziji na Staru 2002. godinu da bi označio 2003. godinu kao indonezijsku godinu mira. Od tada je instaliran i u drugim državama u spomen na nevine žrtve, ali i kako bi nas upozorio na krhkost svjetskog mira.

Kada je riječ o Hrvatskoj, Vukovar bi bio jedino mjesto u zemlji koje bi imalo takav spomenik koji će iti izrađen u obliku gonga. Prema najavama dogradonačelnice Vukovara Danijele Stanković, privremena lokacija spomenika u početku bi bila Gradski muzej Vukovar gdje je trenutno deponiran i kamen mira iz Hiroshime. Konačna lokacija biti će Centar za mir i toleranciju, koji će se nalaziti u objektu poznatome i kao crveni magacin, a gdje će također biti pohranjen i kamen mira.

Tijekom posjete Vukovaru indonežanski veleposlanik upoznat je i sa raznim gradskim projektima, prezentirana mu je i gospodarska situacija, a obišao je i Luku Vukovar.

>>Evo koliko koštaju dječja igrališta. Ne uništavajte, 'Čuvajmo naš Vukovar'

Komentara 1

MI
mistery
11:02 03.03.2014.

to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije