Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preventivna akcija

Evo koliko koštaju dječja igrališta. Ne uništavajte, 'Čuvajmo naš Vukovar'

Čuvajmo naš Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/3
11.02.2014.
u 13:50

Danas počela akcija gradske uprave i policije, kojom se upozorava na vrijednost gradske imovine. Na 43 mjesta u parkovima i dječjim igralištima te 63 autobusna stajališta stavljaju se naljepnice i table s istaknutim cijenama sprava i predmeta na tim lokacijama

S obzirom na česta uništenja i oštećenja gradske imovine na području Vukovara danas su predstavnici gradske uprave i policijske postaje Vukovar započeli s preventivnom akcijom pod nazivom Čuvajmo naš Vukovar. Akcija je simbolično započela postavljanjem prigodnih naljepnica na autobusnim stajalištima od strane dogradonačelnice Drinke Komljenović i zapovjednika PP Mire Bradića.

Prema najavama naljepnice će biti postavljene na 63 autobusna stajališta, a na 43 lokacije u parkovima i dječjim igralištima biti će postavljene natpisne table na kojima će biti istaknute cijene dječjih igrala i postavljene komunalne opreme, klupica i slično, a kako bi se građane upozorilo kolika je zapravo njihova cijena.

Foto: Branimir Bradarić

Govoreći o uništavanje gradske imovine na području grada gradske vlasti su iznijele podatak da je samo u prošloj godini uloženo više od 750.000 kuna u raznu opremi radi ljepšeg izgleda grada i stvaranja boljih životnih uvjeta, a da je u istoj godini trebalo osigurati i više od pola milijuna kuna za pričinjene štete na urbanoj opremi i opremi za dječja igrališta, prouzročene najviše vandalizmom neodgovornih pojedinaca.

Na meti vandala najviše se nalaze stakleni dijelovi nadstrešnica na autobusnim stajalištima, među kojima gotovo nema niti jednoga čitavoga. Na meti su dječja igrališta pa su česte slike pokidanih ljuljački, tobogana i ostalih igrala za djecu. U nekoliko navrata i žardinjere sa cvijećem u parkovima i središtu grada su nekome smetale pa su izvrnute ili pobacane u Vuku! Iz gradske uprave ukazuju i da je čuvanje gradske imovine posebno značajno u sadašnjoj situaciji kada Vukovar ima privremeni proračun za 2014. godinu i kada nije moguće izvršiti sanaciju oštećene opreme, pa će se njihova sanacija i popravak morati odgoditi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije