Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna škola u Požegi

Škola će upisati 80 polaznika koji će pohađati tehničke nastavne programe

vojna škola
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/2
11.12.2013.
u 17:02

Prvi upisi u školu bit će u u školskoj godini 2015./2016., najavio je general pukovnik Slavko Barić.

Od školske godine 2015./2016. u Požegi bi trebala s radom početi Srednja vojna škola, najavio je to general pukovnik Slavko Barić, ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta za današnje posjete požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću.

-Vjerujem da ćemo vrlo brzo u Požegi početi s obrazovanjem dočasnika kroz srednjoškolsko obrazovanje na Tehničkoj školi u Požegi. Sljedeće godine obavit ćemo pripremu nastavnih planova i programa te organizacijsku pripremu. U školu će se moći upisati oko 80 polaznika iz cijele Hrvatske. Oni bi pohađali nastavu na Tehničkoj školi, a obuku bi prolazili u vojarni gdje bi i stanovali. Obuku će provoditi Dočasnička škola u Požegi. Nakon završetka srednje škole, najbolji polaznici će upisati studijske programe, a dio njih će odmah krenuti u postrojbe kao dočasnici dok će jedan dio raditi kao stručnjaci na održavanju tehnike – objasnio je general pukovnik Barić.

Župan Alojz Tomašević izrazio je zadovoljstvo što će se ovako značajan projekt realizirati u Požegi. –Presretan sam i kao župan i kao general u mirovini. Ovo je povijesni događaj za naš grad i okolicu. Dajemo maksimalnu potporu ovom programu jer ovaj program školovat će ljude za poznatoga "naručitelja". Pripremamo mlade ljude koji će biti sposobniji za izlazak na tržište, za život i rad koji se od njih očekuje. Važno je da ti ljudi koji dođu u Požegu znaju da će biti zaposleni u oružanim snagama. Kroz ovaj model mi ćemo zaposliti i nove profesore. Svaki novozaposleni je za nas pobjeda – poručio je župan Tomašević zahvalivši general pukovniku Bariću i njegovim suradnicima.

Zoran Galić, ravnatelj Tehničke škole istaknuo je da nje njihova škola spremna za provođenje jednog ovakvog projekta. -Škola je kadrovski i materijalno opremljena. Pojedine praktikume ćemo prilagoditi i doraditi. Neupitna je postojanost upisnih kvota, a otvara se i mogućnost novih zaposlenja – kazao je ravnatelj Galić.

Komentara 8

CO
cosic14
12:45 28.12.2014.

moze li mi netko reci jel je to sigurno? ja sam prvi razred gimnazije ali ja bih pauzirao godinu samo da idem u vojnu skolu... sto predlazete? nisam siguran koliko je to sigurno da ce se otvoriti

BA
barbarav1241
15:37 09.05.2015.

molim odgovor ako netko zna hoce li se otvoriti ta vojna skola ili ne hvala

CR
cRyPt0n2
19:10 23.05.2016.

Brzo će upisi i mene zanima dali ce biti skole ove godine i ako mi mozete rec uvjete za upis hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije