Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vinkovački pinokijo'

Rimac: A što je gradonačelnik Karlić učinio za Vinkovce?

Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
20.10.2014.
u 13:33

Gradonačelnik Karlić u najmanju ruku želi oživiti u svome liku i djelu "vinkovačkog Pinokija" jer jednostavno laže i ne govori istinu, ponovo optužuje SDP-ovac Damir Rimac

Saborski zastupnik i vijećnik Gradskog vijeća Vinkovaca, Damir Rimac odgovara vinkovačkom gradonačelniku Mladenu Karliću na njegov javni poziv neka kaže što je učinio za Vinkovce u svom saborskom mandatu.

- Na žalost gradonačelnik Karlić je i ovom prilikom pokušao zamijeniti teze i skrenuti s teme postavljanjem pitanja što sam kao zastupnik učinio za Vinkovce ne znajući što je zapravo u opisu posla saborskog zastupnika i to iz jednostavnog razloga jer u svojoj političkoj karijeri nije nikada bio kandidat za Hrvatski sabor, a kamoli izabrani zastupnik! Dakle, bilo bi mi lakše nabrojati što nisam učinio za Vinkovce s pozicije zastupnika jer redovito o svim svojim inicijativama izvještavam sve medije, ali krenimo redom. Najvažniji je gospodarski projekt koji sam pripremio u listopadu 2013., ali zbog tvrdoglavosti gradonačelnika nije sproveden u djelo - osigurao sam besplatne kućice za izlagače za odlazak vinkovačkih gospodarstvenika i obrtnika na Božićni sajam u Strasbourgu. Jasno sam predstavljao stavove po pitanju Arhivskog sabirnog centra, ali i Općinskog suda u Vinkovcima te pokretao osobne inicijative za njihov ostanak u Vinkovcima, ali i inicirao da Mađarska škola pređe u vlasništvo Grada jer se prostor može vrlo dobro namjenski iskoristiti. Zbog tvrdoglavog odbijanja gradonačelnika kasni se s tim projektom. Podsjećam da sam sve inicijative pokretao svojim imenom i prezimenom osobno, ne skrivajući se iza Kluba zastupnika SDP-a. U svom političkom radu i djelovanju nastojao sam biti odgovoran političar te sam kao prvi zastupnik u slobodnoj i demokratskoj RH javno objavio sva svoja primanja dva puta pokazujući na taj način da poštujem svoje sugrađane i da nemam što skrivati, bilo dobro ili loše - kaže Rimac dodajući kako njegov takmac na prošlim izborima za gradonačelnika, ne govori istinu kada je spomenuo da je Rimac dobio na vrijeme odgovore o plaćama gradskih dužnosnika.

- Gradonačelnik Karlić u najmanju ruku želi oživiti u svome liku i djelu "vinkovačkog Pinokija" jer jednostavno laže i ne govori istinu! Iz cjelokupne korespondencije koju dostavljam na uvid zainteresiranima, razvidno je da sam požurnicu poslao 23. rujna, iako je rok za dostavu podataka bio 19. rujan. Dakle, podatke nisam dobio na vrijeme u roku 15 dana kako Zakon propisuje, iako je odgovor bio spreman 08. rujna. Ključno je da Gradonačelnika žulja javna objava njegovih primanja i primanja svih njegovih suradnika. Nije problem što gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća sa suradnicima koštaju građane u mandatu 5,3 milijuna kuna, već je problem koliko su novca iz EU fondova privukli u grad da bi zavrijedili tolika primanja i koliko su novih radnih mjesta otvorili u Vinkovcima sve ove godine?  Pravo je pitanje što je gradonačelnik Karlić učinio za Vinkovce u svojim mandatima jer on upravlja gradom, a ne ja - kaže Rimac, ali i zahtjeva neke odgovore od gradonačelnika.

- Može li objasniti sugrađanima financijsku aferu s Hrvatskim domom koja traje već previše godina? Može li objasniti gubitak pravnog spora s gospodinom Čuljkom vezano za gradski bazen u visini 5 milijuna kuna i navodnu isplatu istog u mjesečnim ratama od 200.000 kuna koje su već započele?  Može li objasniti svoju uspješnu politiku upravljanja gradom na način da su Vinkovci izgubili spor vezan uz zajedničko odlagalište otpada te da su u obavezi isplatiti odštetu u visini 21 milijuna kuna? Vodi li njegovo činjenje za Vinkovce naš grad u financijsku propast ili jednostavno ima model upravljanja Gradom kao što je bivši ministar HDZ-a Petar Čobanković imao u poljoprivredi osiguravajući sebi i svojima dostojnu egzistenciju pod svaku cijenu - pita Rimac gradonačelnika Karlića.

>>Karlić: Neka Rimac kaže što je u svom saborskom mandatu učinio za Vinkovce

>>Rimac: Gradonačelnik Karlić ima plaću u rangu saborskih zastupnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije