Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt "Pruži ruku"

Pomoć romskim učenicima u svladavanju jezika i gradiva

učionica
Duško Jaramaz/Pixsell
15.01.2015.
u 10:18

Odobreno im je 95.000 kuna za izvaninstitucionalno obrazovanje i pomoć djeci u svladavanju školskog gradiva.

"Pruži ruku pomoći mladim Romima", naziv je projekta kojeg je Udruženje Roma "Ludari" u partnerstvu s brodskom OŠ Huga Badalića i Volonterskim centrom apliciralo prema Zakladi "Hrvatska za djecu".

Odobreno im je 95.000 kuna za izvaninstitucionalno obrazovanje i pomoć djeci u svladavanju školskog gradiva. Naime, ovu brodsku školu pohađa oko 220 romske djece koja zbog nepoznavanja hrvatskog jezika imaju teškoća u praćenju nastave.

- Djeca s lakoćom mogu svladavaju gradivo ako se s njima radi. Zato sada i roditeljima i djeci želimo objasniti važnost kontinuiranog obrazovanja djece – kaže ravnateljica škole Irena Čugura. Od početka drugog polugodišta problem svladavanja jezičnih barijera i školskog gradiva rješava se uz pomoć troje Roma sa Zavoda za zapošljavanje kojima će biti plaćeno oko 70 tisuća kuna za prevođenje s romskog jezika. U svladavanju nastavnog programa na volonterskoj će osnovi pomagati i studenti pete godine brodskog Učiteljskog fakulteta.

>> Osnovnu školu završi tek 
40 posto Roma

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije