Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Pijani navijači Srbi i Hrvati za Uskrs se potukli na utakmici

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
21.04.2014.
u 16:57

Nekoliko je izudaranih ležalo na tlu, no teže ozlijeđenih nema. O mogućim kaznama odlučit će disciplinski sudac lige

Umjesto razbibrige na Uskrs, prvenstvena nogometna utakmica 2. ŽNL Nogometnog središta Vukovar u Svinjarevcima, između Mladosti iz Svinjarevaca i Negoslavaca, završena je prekidom i masovnom tučnjavom gledatelja.

Riječ je o dva susjedna sela, pri čemu su Svinjarevci nastanjeni većinski hrvatskim stanovništvom, a Negoslavci srpskim. Na utakmici, koja nijednom od klubova ne znači ništa posebno, okupilo se stotinjak navijača među kojima je bilo i vidno alkoholiziranih. Sve do toga prekida čulo se samo navijanje, šale i uobičajena dobacivanja.

No, koju minutu prije prekida u teren je, s dijela gdje su bili navijači Negoslavaca, ubačena jedna pivska staklena boca. Uslijedilo je naguravanje, a ubrzo i masovna tučnjava u kojoj je aktivno sudjelovalo i nekoliko domaćih igrača. Potuklo se 40-ak osoba, rukama, nogama pa i bocama. Nekoliko izudaranih ležalo je na tlu. Predsjednik NK Mladosti Marijo Ivić kaže kako mu je izuzetno žao radi svega kao i da je na kraju sve završilo još i dobro jer nema teže ozlijeđenih.

– Razlog tučnjave je višak alkohola i neodgovorno ponašanje pojedinaca s obje strane. Ipak, uzrok svemu je to što su gostujući navijači počeli bacati boce na teren. A bilo je ondje i žena i djece. Dobro je da nitko nije ozlijeđen, kaže Ivić. U Negoslavcima kažu da je osiguranje moralo biti kvalitetnije i brojnije kako bi se spriječilo takvo što. – Na isti dan bila su oba Uskrsa i bilo je i jednih i drugih pod utjecajem alkohola. Mislim i da je policija mogla takvo što očekivati. Žao mi je zbog svega, no to će za oba kluba biti dobra škola za ubuduće. Naša dva kluba inače imaju korektne odnose, rekao je član uprave i načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov. Policija je nakon prekida utakmice uzela izjave od više osoba. Utakmica će biti registrirana prema pravilima natjecanja, dok će o mogućim kaznama odlučiti disciplinski sudac lige.

>> Nakon divljačkog obračuna Torcide i BBB-a, uhićene 104 osobe

>> Za 12 navijača gospićki tužitelj predložio istražni zatvor

Komentara 60

DU
Deleted user
18:20 21.04.2014.

Nista neuobicajeno,nekaznjene srpske provokacije kao i za svaki njihov Uskrs. Samo sto je sad Uskrs bio isti dan. Kako to da nikad takve sukobe Hrvati nemaju sa Slovacima, Madjarima, Rusinima, Cesima, bas se pitam?

RA
rafael13
17:16 21.04.2014.

Treba to shvatiti ozbiljno.Podsjetnik za krvavi Uskrs na Plitvicama 91. pala je prva žrtva u Domovinskom ratu Josip Jović i tada je krenulo srpsko orgijanje. Osobno im ne vjerujem.

DP
dva pišem pamtim jedan
18:18 21.04.2014.

sfr.momčiću očigledno brkaš pojmove jer si balav,to što sam napisao nisam čuo nego sam igrao dvije utakmice protiv srpskih sela a na sreću moga kluba samo kup utakmica, i nemoj mi baljezgat balavac jer mi tada uopće nismo djelili ljude na ove i one nego su to bile činjenice,a nikada ja nisam vidio u seoskom nogometu u slavoniji da je bila nekakva tuča.U slavoniji i dan danas ljudi dolaze gledati utakmice i ne tuku se i bez problema mošeš otići u drugo selo i neće ti biti ništa,a te tvoje priće o ustašama možeš si nabiti u znaš već kud, kao i priću o navijaćima dinama i hajduka jer to nema nikakve veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije