Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uništena im imovina

Obiteljima iz poplavljenih mjesta donirali 200 tisuća kuna i 50 tisuća dolara

donacija
Foto: Miroslav Flego
01.10.2014.
u 14:31

Caritas je preporučio obitelji koje su dobile po šest tisuća kuna, a dobit će i donaciju bijele tehnike.

Na inicijativu proslavljenog košarkaša Tonija Kukoča, Hrvatski klub Olimpijaca i Hrvati iz New Yorka, te iz Australije, a u dogovoru s Humanitarno-karitativnom organizacijom Kruh sv. Ante prikupili su 50 tisuća dolara i 200 tisuća kuna koje su namijenili 30 socijalno ugroženih obitelji s više djece čija je imovina uništena iz Gunje, Račinovaca, Strošinaca i Rajeva sela.

Caritas je preporučio obitelji koje su dobile po šest tisuća kuna, a dobit će i donaciju bijele tehnike.

- Ovo je dio našeg stalnog projekta pod nazivom Ljubav uvijek nađe put. Nadamo se da će biti više takvih donatora koji će oraspoložiti što više ljudi i pomoći ovom poplavljenom području. Važno je da smo stalno nazočni pomažući ljudima - rekao je ravnatelj Caritasa Ivica Rebić, a svim donatorima, Hrvatima iz cijelog svijeta zahvalio je glavni tajnik Hrvatskog kluba Olimpijaca Damir Škaro.

Dodjeli donacije nazočili su poznati hrvatski olimpijci i vrhunski sportaši Zoran Čutura, Nino Šaraga, Mario Vekić, Dragan Jurilj. Predsjednik Karitativnog društva Kruh svetog Ante u Hrvatskoj, fra Stipo Karajica poručio je ljudima koji su u poplavama izgubili dom neka sačuvaju dostojanstvo i da podjela pomoći ni u kojem slučaju ne smije biti predmetom razdora među njima.

>> Otvorenje obnovljenih prostorija Udruge Zvijezdice u Gunji koju su obnovili vojnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije