Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema novca za grijanje

Novogradiški gimnazijalci u štrajku jer nemaju dvoranu

nova gradiška
Ivica Galovic/PIXSELL
30.09.2014.
u 13:32

- Pozvala sam predstavnike učenika i pojasnila im razloge zbog kojih ne mogu koristiti dvoranu, kazala je ravnateljica

Učenici novogradiške Gimnazije danas su krenuli u štrajk zbog nepovoljnih uvjeta za provođenje nastave tjelesnog odgoja. Oni su, naime, zbog nedostatka novca za grijanje ostali bez sportske dvorane, pa nastavu tjelesnog odgoja moraju raditi na vanjskim terenima ili u jednoj manjoj učionici. Prema riječima ravnateljice Nade Peleh-Serenčeš, problem je u nepostojanju dogovora između Brodsko-posavske županije kao osnivača škole i Grada kao vlasnika dvorane o cijeni najma.

- Pozvala sam predstavnike učenika i pojasnila im razloge zbog kojih ne mogu koristiti dvoranu.

Kazali su da sve razumiju, ali odbijaju doći na nastavu – kazala je ravnateljica. Gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović na hitnom je sastanku dao suglasnost za korištenje dvorane Društvenog doma za listopad bez naknade, a za ostatak školske godine postići će se najoptimalniji dogovor s osnivačem. U školi kažu kako su time prestali postojati razlozi za nedolazak učenika na nastavu.

>> Voda u Staroj Gradiški napokon se može piti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije