Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužuje dusparu

'Gradonačelnik je odlučio prodavati imovinu građana Slavonskog Broda'

Mirko Duspara
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
30.07.2014.
u 14:28

Sklopio je nekorektan ugovor, optužuje Slavica Lemaić

Koordinatorica Nacionalnog foruma za Slavonski Brod i Brodsko posavsku županiju Slavica Lemaić smatra da su Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara i SDP pri formiranju svoje koalicije sklopili po građane Slavonskog Broda nekorektan dogovor, a riječ je o prodaji gradske imovine.

- Kako bi popravio stanje proračuna Grada Slavonskog Broda koji je u odnosu na prošlu godinu u znatnom padu i pokrpao sve njegove rupe gradonačelnik je odlučio prodavati gradsku imovinu, na što mu je Gradsko vijeće dalo odriješene ruke. Dakle, ono što može gradonačelnik Mirko Duspara ne može ni gospodin Milan Bandić u Zagrebu, pa sada uz interesni blagoslov Gradskog vijeća, odnosno koalicijskog partnera SDP-a, prodaje imovinu koju želi i po cijeni koju on određuje. Smatramo da je to jedan u nizu koalicijskih dogovora. Gradonačelnik dobiva odriješene ruke u prodaji gradske imovine, a zauzvrat SDP poduplava direktore u svim gradskim poduzećima. Ono oko čega se gradonačelnik, Gradska uprava i Gradsko vijeće hitno trebaju pozabaviti su projekti i EU fondovi. Podsjećam kako smo puno puta molili i apelirali na strukture vlasti u županiji i gradu da uzmu novac iz fondova koji im nudi EU, kao što to na primjer radi jedna mala Pleternica sa šest tisuća stanovnika koja je samo ove godine već izradila 400 milijuna kuna vrijedne projekte - kazala je na konferenciji za medije koordinatorica Nacionalnog foruma za Slavonski Brod i Brodsko posavsku županiju Slavica Lemaić.

- U čemu je šteta? Pa, u tome što ne postoji tzv. "Brod plan" koji bi smisleno i s vizijom, te održivim razvojem dao prave smjernice prodaje i ulaganja u budućnost, bez da to na kraju postane bespotrebna prodaja. Smatramo da se prije bilo kakvih prodaja treba ići u izradu "Brod plana" na čemu u Nacionalnom forumu intenzivno radimo i s čime ćemo vrlo brzo upoznati građane, kazala je Lemaić.

>>Gradonačelnik Duspara primio članove Brodskog harmonikaškog orkestra

Komentara 1

OB
Objektivno...
10:33 31.07.2014.

No comment valjda neće biti izbrisan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije