Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazali mu dolazak

Era Ojdanić umalo izazvao prosvjede u Borovu naselju

Era Ojdanić
Foto: Youtube Screenshot
24.10.2014.
u 15:57

Na upitnost gostovanja Ojdanića ukazali su vukovarski branitelji podsjećajući na njegovo gostovanje u Vukovaru i okolici odmah poslije pada obrane Vukovara 1991. godine.

Najavljeno gostovanje u Vukovaru srbijanskog folk pjevača Andrije Ere Ojdanića zamalo je izazvao prosvjede i nemire ispred Sportske dvorane u Borovu naselju gdje je trebao biti u nedjelju poseban gost.

Na upitnost gostovanja Ojdanića ukazali su vukovarski branitelji podsjećajući na njegovo gostovanje u Vukovaru i okolici odmah poslije pada obrane Vukovara 1991. godine.

Ubrzo su se pojavile i YouTube snimke tih gostovanja kao i fotografije Ojdanića sa kokardom. Radi svega vukovarske gradske vlasti donijele su odluku o otkazivanju suglasnosti Udruženju Čuvarima srpskog identiteta i srpskih običaja za održavanje festivala u Sportskoj dvorani u Borovu naselju kao i ustupanje montažne pozornice. - Ostali smo neugodno iznenađeni kada smo saznali da će jedan od sudionika festivala harmonike biti Andrija Ojdanić – Era, koji je 22. studenoga 1991. godine sa paravojnim postrojbama slavio pad Vukovara, što je vidljivo na video snimci koja je dostupna na internet stranicama, navode iz vukovarske gradske uprave.

– Nije nam bila namjera bilo koga da uvrijedimo ili da na bilo koji način dižemo tenzije. Radi se o nenamjernoj grešci. Jednostavno nismo znali za to gostovanje u studenom 1991. godine. Čim smo saznali i vidjeli snimke reagirali smo i Ojdaniću otkazali dolazak. Izvijestili smo o svemu gradsku upravu, a ovim putem želimo se ispričati svima i da osoba koja je pjevala u vrijeme te velike vukovarske tragedije ne može biti gost festivala, rekao je predsjednik udruge Dragan Todić. Dodao je i da Ojdanić nema nikakvu zakonsku zabranu za dolazak u Hrvatsku kao i da je proteklih godina 4-5 puta gostovao na ovim prostorima i da nikada nije bilo problema. Umjesto Ojdanića gost na festivalu, koji će biti održan u školskoj sportskoj dvorani u Borovu, biti će Milan Topalović koji je u istoj ulozi bio i prošle godine.

– Sada kada smo uklonili prepreku očekujem od grada da nam ipak dozvoli da u Sportskoj dvorani u Borovu naselju se održi taj festival. Očekujemo dolazak i do 3000 posjetitelja tako da nam je školska dvoranu u Borovu premalena. Uz to radi se i o međunarodnom festivali na kojem sudjeluje 16 natjecatelja, zaključio je Todić. 

>> Predrag Matić: Neću ćirilicu na ulazu u Vukovar

Ključne riječi

Komentara 3

BJ
Bjelovar112
16:41 24.10.2014.

Sta tebi je kokarda legalno vojno obiljezje ? Bolesnik je pjevao i slavio dok su ostali klali ljude I to ti je ok ? pogledaj yu tube .

FI
filipzh
16:33 24.10.2014.

Strasna stvar sto je sa kokardom dolazio, znaci svaki hrvat koji je nosio sahovnicu je nepoteljan u srbiji, glupost ziva, trebalo bi da idete dalje a ne da stojite jos u 20 veku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije