Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. PUT OTKAZANA UTRKA!

Ove sezone nema Snježne kraljice; Pavlek: Šteta je velika

Sljeme
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/11
28.12.2013.
u 12:02

- Šteta i za Ivicu jer je izgubio još jednu priliku postati sljemenski kralj. Šteta i za fantastične navijače koji su kroz devet godina pridonijeli tome da je Sljeme jedna posebna utrka - rekao je Pavlek.

Iako se Reno Fleiss, voditelj natjecanja Snježne kraljice, nadao kako će se ove sezone na Sljemenu održati jubilarno deseto izdanje ove skijaške utkre, ona je otkazana.

Tu je odluku u subotu nakon pregleda staze donio FIS-ov direktor za muške tehničke discipline Hans Pieren.

- Putovao sam 1000 kilometara da provjerim ovu tešku situaciju ovdje na Sljemenu. Nažalost, moram reći da nije moguće održati utrku na visokoj razini te da ju moramo otkazati. Vrlo mi je žao zbog toga, jer vaš organizacijski komitet uvijek radi jako dobar posao. Ali u ovim vremenskim uvjetima nije moguće proizvesti snijeg. Ovo je tužan dan, ali moramo prihvatiti da je vrijeme jače od nas. FIS provjerava opcije gdje bi mogli održati zamjensku utrku. Siguran sam da ćemo sljedeće godine imati utrku - rekao je Pieren

- Hvala gospodinu Pierenu na dolasku, ali ne i na lijepoj odluci, ali realnost je takva i mi ju prihvaćamo. Iza nas je devet godina uspješne organizacije gdje je Sljeme doguralo do samog svjetskog vrha, ali nažalost protiv prirode se ne može - rekao je Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza.

Gledateljima se vraća novac

- Šteta je velika, za Grad Zagreb, za Hrvatsku, jer neće ići slika sa Sljemena širom svijeta na pet kontinenata. Šteta i za Ivicu jer je izgubio još jednu priliku postati sljemenski kralj. Šteta i za fantastične navijače koji su kroz devet godina pridonijeli tome da je Sljeme jedna posebna utrka - rekao je Pavlek pa dodao:

- Gledateljima koji su kupili ulaznice ćemo vratiti novac, a mi se okrećemo novoj utrci. Sljeme je u kalendaru svake godine početkom siječnja. Nemam što drugo reći nego vidimo se na Sljemenu od 4. do 6. siječnja 2015. godine.

O mogućnosti da se utrka premjesti u neki kasniji termin, u veljaču ili ožujak Pavlek kaže:

- Dugo smo se borili da uđemo u ovaj termin. Kalendar nije jednostavan, pogotovo u muškom natjecanju. Nemamo puno izbora jer su u veljači tri vikenda rezervirana za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo. Nama je termin odličan, imamo odličnu tv gledanost, a i u to vrijeme nemamo problema sa smještajem.

- Planirali smo voziti snijeg iz Innerkremsa. Možda bi u uspjeli spasiti utrku, ali u tom slučaju ne bi ništa ostalo rekreativcima što je  cilj projekta. Da se nas pitalo, da FIS nije odlučivao, i mi bi također otkazali utrku - zaključio je Pavlek.

Inače, ženska slalomska utrka trebala se voziti na Sljemenu 4. siječnja, a muška 6. siječnja.

Bandić: Ne možemo glavom kroz zid

- Ne možemo protiv prirode. Tako je kako je. Ne možemo glavom kroz zid. Održala se devet godina zaredom  i evo sad deseti put neće - komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkazivanje utrka Snježne kraljice.

Gradonačelnik je dodao da će se taj novac iskoristiti za razvijanje zagrebačkog sporta i sportske aktivnosti.

>> Milan Bandić o otkazivanju: Ne možemo glavom kroz zid!
>> Evo kako je na otkazivanje sljemenske utrke reagirao Ivica Kostelić
>> Hoće li se Snježna kraljica održati ili ne, odlučit će Švicarac Pieren!

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
12:18 28.12.2013.

Hvala dragom Bogu,samo nam je još trebalo da plaćamo ove gluposti dok narod kopa po kontejnerima a država izdiše zbog duga od 200 milijardi,e moj bandiću na kakve ti sve luposti nisi trošio novce,od wc,a fontana i kojekakvih gluposti dok narod gleda di otići kupiti jeftiniji kruh,lako se prsiti na leđima hrvatskih građana svim političarima,.

DU
Deleted user
12:36 28.12.2013.

konačno je priroda ta koja je morala prekinuti cirkus bahatosti, malograđanštine i licemjerja, prekinuti jedinu utrku gdje se skijaši/ce tretiraju kao polubogovi, spavaju u elitnom hotelu, za dodjele brojeva priređuje se fešta na glavnom trgu, prevozi se, hrani, oblači, vipip šatori puni su kvazi zvjezdica , političara, poltrona i ostalih koji parazitare na tome.

PO
Pomeja
12:55 28.12.2013.

kastor 28.12.2013 u 12:36h konačno je priroda ta koja je morala prekinuti cirkus bahatosti, malograđanštine i licemjerja,.... -- To ste lijepo formulirali.Svi misle tako, iako ( moram vam reci) iz vrha sjev.Hrvatskog Zagorja ( Ivanscice, Strahincie a posebno sa Veternice)ternice) lijepo je vidjeti osvjetljenu stazu na Sljemenu. Sad je pitanje, gdje ce se Bandic pre serevatati i samopromovirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije