Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Istok Rodeš osvojio zlato, Hrvatska prvi put ima juniorskog svjetskog prvaka!

Istok Rodeš
Foto: Hrvatski skijaški savez
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.03.2016.
u 12:50

Rodeš je tako postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega.

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu, a Elisa Kolega osvojio je brončano odličje u utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.

Rodeš je tako postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u juniorskoj konkurenciji, a slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega. Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

- Sretan sam, napravio sam ono po što sam došao. Pokazao sam dobre rezultate u slalomu. U prvoj vožnji sam napravio veliku prednost pa je u drugoj bili potrebno zadržati prednost. To mi je uspjelo i ne mogu biti sretniji - rekao je Istok Rodeš.

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić je osvojila 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5.30 sekundi. Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0.29) i Katharini Huber (+1.15).

>> Ida Štimac osvojila srebro, a Tiriel-Luka Abramović peto mjesto

Komentara 39

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
13:30 05.03.2016.

Bravo Istok, bit ćeš pravi nasljednik Janice i Ivice Kostelić !!!

TR
tretez
13:31 05.03.2016.

BRAVO!!!

AU
audiat
13:29 05.03.2016.

Bravo momci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije