Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Vandali uništavaju bicikle i platforme, ali krađa (zasad) nema

bicikli
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
19.10.2014.
u 13:15

Registrirano je 327 korisnika svih dobnih skupina, kaže Željko Vugrinec iz koprivničkog Komunalca

“Neugodno smo iznenađeni činjenicom da se unutar samo mjesec dana od otvorenja dogodio već velik broj prekršaja i vandalizma nad sustavom BicKo te da su određeni korisnici time iznevjerili naše povjerenje, ali i nanijeli štetu drugim korisnicima koji odgovorno koriste sustav”, priopćili su iz koprivničke gradske uprave, dodavši da je sustav pod video nadzorom i da će sankcionirati prekršitelje.

Sedam stanica

“Osim zabrane korištenja, bit će primorani uvesti i novčane kazne za nesavjesne korisnike i sve one koji oštećuju bicikle i sam sustav”, kazali su oni.

Željko Vugrinec iz Komunalca rekao je da su na biciklima zabilježili sitna oštećenja (polupana svijetla, udubljenja na biciklima i nestanak zadnje mašinice), ali da nemaju krađa. U funkciji je svih sedam stanica za javne bicikle, kaže, a od 60 planiranih bicikala trenutačno je na raspolaganju njih 44. Registrirano je 327 korisnika svih dobnih skupina, ali većina je ipak mlađe dobi, što ih posebno veseli. Uglavnom su to osobe s područja grada, ali ima korisnika i iz okolnih sela.

Zbog tehničkih problema, bicikli su već nakon nekoliko dana nakratko bili povučeni s platformi.

“Sustav je u fazi uvođenja i normalno je da ima poteškoća koje se uklanjaju i nisu se mogle predvidjeti u fazi planiranja i izvedbe (parametriziranje softvera, ugađanje parkirnih mjesta...)”, kazao je Vugrinec.

Željeznički kolodvor

Otkrio je da se najviše koriste bicikli na relacijama parkirnih stanica željeznički kolodvor - Lenišće i željeznički kolodvor - Kampus.

“Primijetili smo i da na tim lokacijama u određenim vremenskim periodima dolazi do situacija da na stanicama nema dovoljno parkirnih mjesta. Zajedno s vlasnicima sustava, Gradom Koprivnicom, aktivno tražimo rješenje kako bismo proširili broj parkirnih mjesta na tim lokacijama”, istaknuo je Vugrinec.

Ako se građani nađu u situaciji da nemaju gdje parkirati bicikl, savjet je da ga ostave kraj stanice.

“Taj postupak neće se tretirati kao kršenje općih uvjeta korištenja sustava. Upravo zbog takvih situacija omogućit će se zaključavanje bicikala izvan parkirnih stanica te tu opciju planiramo implementirati do kraja mjeseca”, završio je Vugrinec.

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
13:39 20.10.2014.

A kak je relacija Koprivnica - Žlebic?

DU
Deleted user
14:30 21.10.2014.

Koprivnica je mali grad, ali prepun huligana i vandala koji svakodnevno uništavaju grad i onemogućuju normalan i miran život stanovnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije