Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola otkrila

Posao prijevoza nezakonito dali 300.000 kuna skupljem ponuđaču

Predrag Štromar
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
25.11.2014.
u 11:00

Čelne ljude Varaždinske županije šokiralo je pitanje Večernjeg lista hoće li netko odgovarati zbog nezakonito provedenog javnog natječaja

Čelne ljude Varaždinske županije šokiralo je pitanje Večernjeg lista hoće li netko odgovarati zbog nezakonito provedenog javnog natječaja za odabir prijevoznika za učenike osnovnih škola.

‘Nezakonita odluka’

Naime, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj na kojem je posao prijevoza dobio Autobusni promet Varaždin u stečaju, iako je, kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Vincek dala 300.000 kuna povoljniju ponudu. Komisija je utvrdila kako je Županija “donijela nezakonitu odluku o odabiru, radi čega se odluka poništava, vraća na ponovno postupanje, a tvrtki Vincek se mora isplatiti 45.070 kuna za troškove žalbe”.

U Varaždinskoj županiji pitali smo hoće li službenici za to snositi posljedice, no iz Županije nam je stigao odgovor u kojem se čude kako nam je tako nešto (da bi ljudi koji su svojim postupanjem nanijeli štetu županijskom proračunu snosili posljedice, nap. a.) uopće moglo pasti na pamet.

- Službenice koje provode postupak javne nabave nisu se ogriješile o zakon niti su počinile bilo kakvu povredu službene dužnosti, pa nema nikakve osnove pokretanje postupaka, što ne poznajući konkretan slučaj, u svom upitu bez oklijevanja zazivate. Znači li to da bi svaki sudac, državni odvjetnik ili pak upravni službenik čija odluka u postupku bude poništena, podlijegao sankcijama – pitaju iz Županije.

Župan ne zna

Na pitanje tko je u ponovljenom postupku dobio posao, kazali su kako im nije dozvoljeno iznositi detalje postupka u tijeku. Župan Štromar kazao nam je također da ne zna, da je u Zagrebu te da nam sve piše u odgovoru. Od direktora Vinceka Krešimira Čumbreka, doznajemo kako je posao ponovno dobio - AP.

- Mi smo se opet žalili i vjerujemo da će natječaj opet biti poništen, no prijevoz do daljnjega obavlja AP i ne možete si pomoći – kazao je rezignirano Čumbrek.Državna komisija odluku o novoj žalbi će donijeti nakon Nove godine.

Komentara 14

JA
javornov
11:43 25.11.2014.

Slučajno ste zaboravili napisati tko je i što je gospodin župan Štromar: iz koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS.

DJ
djordje
11:18 25.11.2014.

na čemi je ovaj gospodin sa fotografije?

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:54 25.11.2014.

Bundesliga je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije