Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati humanitarac

U 100. godini života preminuo otac Richarda Gerea, glumčeva supruga objavila tužnu vijest

Richard Gere
Foto: Gtres/ PIXSELL
1/9
07.03.2023.
u 17:13

Bio je uspješan agent za osiguranje sve do umirovljenja u dobi od 65 godina, a Homer je poznat i po svom volonterskom radu za koji je bio i nagrađen. Preminuo je u 100. godini života u New Yorku

Otac holivudskog glumca Richarda Gerea (73), Homer George Gere, preminuo je u dobi od 100 godina, a tužnu vijest potvrdila je glumčeva supruga Alejandra Gere (40) na svom Instagramu.

U podužoj objavi napisala je da je Homer živio lijepo i ispunjeno i da je život posvetio pomaganju drugima. U prvoj objavi, od dvije, napisala je da je preminuo 1. ožujka u 100. godini života, u North Salemu, New Yorku. Bio je uspješan agent za osiguranje sve do umirovljenja u dobi od 65 godina. Gere je u svojoj zajednici bio poznat kao poduzetnik, a nagrađen je i za svoj volonterski rad. Zajedno sa svojim sinom , poznatim glumcem, često se pojavljivao u reklamama neprofitnih organizacija. Poznat je po svojoj ljubaznosti, a bio je i predani zagovornik javnih škola.

Rođen je 7. svibnja 1922. godine u gradiću Brooklynu u Pennsylvaniji. Još u osnovnoj školi upoznao je ljubav svog života Doris Tiffany, s kojom se vjenčao 1945. godine nakon povratka iz Drugog svjetskog rata.  Doris je bila domaćica, a Homer agent osiguranja za kuću Nationwide. Zajedno su dobili petero djece, a prvorođeni sin bio je Richard. 

Homer je uvijek volio pomagati drugima.

"Ako nije mogao pomoći novčano, onda je za druge uvijek imao osmijeh ili zagrljaj ili neki drugi način pomoći. To je bilo oko mene cijelo vrijeme dok sam odrastao", prisjetio se jednom prilikom Richard.

Nakon umirovljenja Homer je pomogao neprofitnoj organizaciji "Meals on Wheels" koja dostavlja hranu onima koji si je ne mogu sami kupiti ili pripremiti. Više od 25 godina je prikupljao sredstva i razvozio obroke. Zbog očeva utjecaja i Richard se uključio u humanitarni rad. 

"Moj otac inspirira ljude, utječe na njih, uključuje ih. Kad ga njegovo susjedstvo treba, on je tamo", rekao je jednom prilikom. Prošle godine Homer je proslavio stoti rođendan, a povodom toga cijela obitelj se okupila. 

U drugoj objavi Alejandra je napisala kako će "proslava Homerova života" biti u svibnju, blizu njegova 101. rođendana. 

VIDEO Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas ponosno pozira, a nedavno se i zaručila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije