Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TransForm Crew

Za naše odlične rezultate treniramo i 15 puta tjedno

transform crew
Foto: Nova TV
1/5
10.05.2016.
u 13:32

Ova plesna skupina ima odličja s brojnih državnih natjecanja, a njihova koreografija našla se i među 20 najboljih u svijetu

Ako vi niste zaslužili doći do finala, onda ne znam tko jest – s divljenjem je rekla Martina Tomčić nakon što su u nedjeljnoj polufinalnoj emisiji Supertalenta plesači TransForm Crewa izveli svoju točku “Funhouse of Cabaret”. Martinine riječi odjeknule su do publike koja je svojim glasovima osigurala ovoj plesnoj skupini prolaz u finale.

Žele ples podići na višu razinu

– Osjećaj je fenomenalan i tome smo se nadali, ali nismo očekivali jer smo prizemljeni i pokušavamo realno razmišljati. Iako smo već na audiciji dobili prolaz u polufinale zahvaljujući zlatnom gumbu i bili smo favoriti, u nedjeljnoj emisiji svatko je imao šansu otići u finale jer je o tome odlučivala publika koja nas je ugodno iznenadila – s oduševljenjem nam govori Davor Ćiković, koreograf i plesač TransForm Crewa. Energičnom koreografijom i upečatljivim kostimima postigli su i kazališni efekt, što im je, kaže Davor, i bio cilj.

– Na audiciji smo pokazali show of onoga što znamo, a često u koreografije ubacujemo i taj kazališni aspekt pa smo htjeli to pokazati i publici “Supertalenta”. Pomiješali smo kabaret u tu priču i uveli jako puno akrobacija i izmjena i čini se da se taj potez isplatio – govori Davor koji je zajedno s Ivanom Rončević TransForm Crew osnovao prije dvije godine s jasno određenim ciljem.

– Htjeli smo ples u Hrvatskoj podignuti na višu razinu. Naime, naši plesači prolaze razne plesne stilove, od modernih, jazz, baleta i tako dalje jer želimo da, kad im netko postavi zadatak s nekim od navedenih stilova, oni to odrade bez problema. Zato u nazivu imamo riječ transform – objašnjava Davor.

U plesnoj skupini su polaznici svih uzrasta, od juniora do seniora. U kratkom roku koliko postoje, zabilježili su odlične rezultate, kako na državnim tako i na međunarodnim natjecanjima. Samo ove godine osvojili su devet prvih mjesta, jedno drugo mjesto i dva treća. Davor je pak dobio nagradu za najbolji pedagoški i trenerski rad.

Mnogo truda i volje

– Državni smo prvaci u brojnim kategorijama, a jedna od naših koreografija došla je u top 20 najatraktivnijih koreografija na svijetu – hvali Davor svoj tim i dodaje kako su iza ovakvih rezultata sati i sati mukotrpnog rada. – Naši plesači u prosjeku treniraju deset puta tjedno, a prije važnijih natjecanja taj se intenzitet povećava i na 15 treninga tjedno.

A što spremaju za finale? – Dvoumimo se, ali siguran sam da ćemo na pozornici dati sve od sebe – odgovara Davor

>>Njihova koreografija s porukom među 20 je najboljih u svijetu

>>Skrivali vezu jer su htjeli da ih talent dovede u polufinale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije