Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na instagramu osvanula lažna vijest

Influencerica Lil Tay (14) i njezin brat nisu preminuli, profil joj je bio hakiran

Foto: Instagram
1/6
10.08.2023.
u 09:55

Vijest o smrti pojavila se na Instagramu, no ispostavilo se da je lažna

Reperica i internetska zvijezda Claire Hope, poznatija kao Lil Tay (14), nije preminula, baš kao ni njezin 21-godišnji brat Jason Tian. Vijest o smrti pojavila se na Instagramu, no ispostavilo se da je lažna. 

"Teška srca dijelimo poraznu vijest o iznenadnoj i tragičnoj smrti naše voljene Claire", stajalo je u objavi u kojoj nije otkriven uzrok smrti. "Nemamo riječi kojima bismo izrazili nepodnošljiv gubitak i neopisivu bol. Ovaj ishod je bio potpuno neočekivan i sve nas je ostavio u šoku. Smrt njezina brata dodaje još veću nezamislivu dubinu našoj tuzi. Tijekom ovog vremena neizmjerne tuge, ljubazno molimo za privatnost dok tugujemo zbog ovog nevjerojatnog gubitka, s obzirom na to da su okolnosti smrti Claire i njezina brata još pod istragom. Claire će zauvijek ostati u našim srcima, njezin gubitak ostavlja nezamjenjivu prazninu koju će osjetiti svi koji su je poznavali i voljeli" stajalo je na Instagram profilu Lil Tay. Variety je pisao tada i da je smrt potvrdio njen menadžment. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lil Tay (@liltay)

Lil Tay je vrh popularnosti dosegla 2018. godine, a onda je nestala s interneta. Naime, ona i njen brat tvrdili su da je otac zlostavlja, dok su internetom kružile i glasine da je iskorištava brat koji gradi svoju popularnost preko nje jer sam, svojom glazbom, nije mogao postići popularnost. Otac Christopher Hope, odvjetnik i majka Angela Tian, bivša agentica za nekretnine još 2020. godine vodili su gorljivu bitku za skrbništvo nad Claire na sudu. Otac nije htio da Claire slavu stječe Youtube kanalima i kontroverznim videima u kojima psuje i započinje tučnjave, dok je njena majka htjela dopustiti djetetu da gradi svoju karijeru kako hoće. Angela je zbog svoje kćeri izgubila i posao jer su za potrebe videa koristili stanove koje je trebala pokazivati klijentima, ali i Mercedes svog šefa. 

VEZANI ČLANCI:

No od 2021. ne postoji konzistentan izvor informacija o Lil Tay. Tada je posljednji put, prije vijesti o smrti objavljeno nekoliko videa i molba za pomoć, a njen brat je otvorio i GoFundMe stranicu gdje je molio ljude za donacije i pokušavao skupiti novac za troškove suđenja. 

"Moja sestra Tay šutjela je na društvenim mrežama posljednje tri godine jer je njezin otac, koji je bio odsutan, uručio mojoj majci sudski nalog u kojemu zahtijeva kontrolu nad Tayinim novcem i karijerom te traži skrbništvo, a kao rezultat toga sud je naredio da se moja sestra mora vratiti u Vancouver, u Kanadu. Također je sudskim nalogom tražio da je se spriječi da kaže istinu" napisao je tada Jason navodno. Tih objava na profilu više nema. 

Mediji su pokušali kontaktirati oca djevojčice nakon vijesti o smrti, no odbio je potvrditi istinitost objave na Instagramu, dok je njen bivši menadžer dao nerazumljivu izjavu o tome kako treba paziti tko i što objavljuje, a tražio je i pomoć vidovnjakinje. 

Na društvenim mrežama odmah su uslijedile i teorije o tome što se dogodilo, a odmah su počele i sumnje ljudi koji ne vjeruju da je vijest istinita. Sve je dodatno zahuktala i objava internetske zvijezde WoahVicky(Victoria Rose) s kojom je Tay bila najbliža objavila je slike s njom koje su nastale kada je imala devet godina te je napisala 'Počivaj u miru'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Rose (@imwoahvicky)

Podsjetimo, Tay je popularnost na internetu postigla videima u kojima se hvali svojim bogatstvom po uzoru na popularne YouTube zvijezde tog vremena kao što su Jake Paul i RiceGum. Na snimkama je psovala i započinjala tučnjave. Na Instagramu je prati više od četiri milijuna ljudi.

NAPOMENA: ČLANAK JE PRVOBITNO SADRŽAVAO NETOČNE INFORMACIJE KOJE SU NAKNADNO UKLONJENE

VIDEO Ella Dvornik potvrdila je glasine o svom braku: Istina je, u procesu smo razvoda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije