Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio detalje

'Već godinama manipuliraju rezultatima na Euroviziji': Producent iznio šokantne detalje

Foto: Reuters
1/12
21.05.2024.
u 09:47

Između ostalog, Richard Osman, pohvalio je i ovogodišnjeg producenta Eurovizije, a za kojeg je siguran da je znao jako dobro što radi...

Richard Osman, inače britanski producent, voditelj i komičar gostovao je u podcastu "The Rest is Entertainment", a u razgovoru s novinarkom Marinom Hyde osvrnuo se na Euroviziju i njezine prethodne pobjednike. Naime, on tvrdi da se već godinama može manipulirati rezultatima na toj glazbenoj manifestaciji. "Godinama je raspored izvođenja potpuno nasumičan. Ako nastupate kasnije, šanse za pobjedu su puno, puno veće. Od 24 zemlje, mislim da je 17 prosječna početna pozicija pobjedničke zemlje", tvrdi Osman u videu koji je objavljen na TikToku.

"U posljednjih 20 godina samo tri pjesme koje su nastupale među prvih 10 su pobijedile, a nastupale su 9., 10. i 10. Mnogo ih je pobijedilo koje su nastupale 20. ili kasnije, uključujući ovogodišnju pobjednicu Švicarsku, koja je nastupala 21. po redu", dodao je u svom objašnjenju.

"Ove godine to se promijenilo i producenti više utječu na redoslijed nastupanja pa su ostavili Švicarsku, Hrvatsku i Francusku za kraj. Sve su bile veliki favoriti među publikom i rekle su EBU-u da bi voljele biti domaćin Eurovizije", također je rekao. Osim toga, pohvalio je i ovogodišnjeg producenta. "Sudjelovanjem producenata u slaganju rasporeda dobivate kvalitetan redoslijed. Ovogodišnji producent, Šveđanin Christer Bjorkman, odlično je to izveo - Ukrajina je nastupala druga, Švicarska 21. Ukrajina nije mogla pobijediti, nitko tko je nastupao drugi nije pobijedio u povijesti natjecanja, a ona nije ni htjela biti domaćin. On je to znao", rekao je i objasnio kako producenti sada imaju puno više kontrole nego je to bio slučaj ranijih godina. 

 

@restisentertainment How to win Eurovision 😮 #eurovision #win #didyouknow ♬ original sound - The Rest Is Entertainment

 

VEZANI ČLANCI:

 

1/22

 

"Na začelje je postavio Hrvatsku, Švicarsku i Francusku, velike favorite. Zanimljivo, stavio je Izrael na 6. mjesto, što nije mjesto koje biste dali zemlji za koju želite da pobijedi ili joj želite dati pozornost. Ali redoslijed nastupa gotovo sigurno će odrediti rezultat. Vidjet ćete sljedeće godine. Ako pobijedite, a nastupali ste među prvih 10, napravili ste nešto nevjerojatno. Producenti sada imaju puno više kontrole po tom pitanju", zaključio je Osman.

 

 

VIDEO: Nina Badrić u vjeri je pronašla svoj oslonac: 'Kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste'

Ključne riječi

Komentara 3

EJ
ejStef
13:36 21.05.2024.

Ma je, baš se tako manipulira. Vidjeli smo po glasanju da je to ruka ruku mije, dogovori između žirija + ideologija (jer se od takvih žiriji uglavnom i sastoje). Podoban izvođač i ideološka poruka pjesme, te država, to su osnove... Mogao je umjesto s tanjura, skakati iz ormara, mogao je imati glas kakav god i melodija je mogla biti neslušljiva, sve to nije bitno.

KR
KriviZooM
11:34 21.05.2024.

manipulacije ? U EU ? Na euroviziji ? Ma NE MO GU ĆE....

DR
Draconic5
14:09 21.05.2024.

Manipulacije s rednim brojevima nastupa. Što god. Prešutio je 99% manipulacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije