Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJETKO POJAVLJIVANJE

FOTO Tko je tajnoviti suprug Vesne Pusić? Skoro je postao svećenik, a u nju se zaljubio na prvi pogled!

Zagreb: Svečano otvorenje 20. ZagrebDoxa
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/10
15.04.2024.
u 11:45

Bračni par pojavio se na svečanom otvorenju 20. izdanja Međunarodnog dokumentarnog filma ZagrebDox. Odmah po dolasku spremno su pozirali za objektive kamera, nakon čega su i fotografi uhvatili kako zajedno dijele kokice.

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (71) od 1986. živi u sretnom braku s američkim biznismenom Jurgisom Oniunasom. Iako je riječ o svojevremeno jednoj od najmoćnijih žena hrvatskog političkog života, o njezinom privatnom životu zna se vrlo malo, a sad je u društvu supruga viđena u javnosti.

Bračni par pojavio se na svečanom otvorenju 20. izdanja Međunarodnog dokumentarnog filma ZagrebDox. Odmah po dolasku spremno su pozirali za objektive kamera, nakon čega su i fotografi uhvatili kako zajedno dijele kokice. Ove rijetke prizore možete vidjeti u našoj fotogaleriji. 

GALERIJA: Vesna Pusić

Zagreb: Svečano otvorenje 20. ZagrebDoxa
1/8

Kako se može zaključiti na osnovu njegovog imena, Oniunas je Amerikanac litvanskog podrijetla. Školovanje je završio u New Yorku, po zvanju je nuklearni inženjer te posjeduje više od 40 godina iskustva u poslovnom svijetu. Danas rukovodi poznatom konzultantskom kompanijom Ascendant Capital Advisors, gdje se bavi pronalaženjem stranih investitora za privatne hrvatske tvrtke. 

- U 22 godine školovanja bio sam i u sjemeništu pa sam skoro otišao u svećenike, ali sam ipak odabrao svjetovno zanimanje i postao magistar nuklearnog inženjeringa i magistar financija - otkrio je jednom prilikom Oniunas. Jurgisov poslovni portfolio djeluje impresivno. S nepunih 30 godina postao je najmlađi potpredsjednik u tvrtki koja je brojala 600 inženjera u New Yorku, a poduzetničkim vodama kasnije je plovio osnivajući vlastite konzultantske tvrtke u Zagrebu i Londonu.

VEZANI ČLANCI:

Nekadašnja predsjednica HNS-a ima veliku podršku u suprugu koji joj umnogome olakšava profesionalni put koji je odabrala. - On je radi posla često na putovanjima tako da smo se već naviknuli da je najvažnija dobra organizacija - prije 12 godina je istaknula Pusić. Zajedno iz braka imaju kćer Dainu koja je filmska redateljica s londonskom adresom. 

Podsjetimo, nedavno je izašao trailer za dugoočekivani, prvi dugometražni film redateljice Daine Oniunas Pusić, Tuesday. U filmu glumi Julia Louis-Dreyfus, najpoznatija po ulozi u seriji ''Seinfeld'' te Lola Petticrew. Film je radila sa studijem A24 koji su zaslužni za filmove kao što su Moonlight, Lady Bird, Everything Everywhere All At Once, Hereditary i druge.

Daina je inače spisateljica i redateljica, ali i kći naše političarke Vesne Pusić. Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, Pusić Dainu je dobila u braku s Jurgisom Oniunasom. Redateljica danas živi u Londonu, a godine 2022. krajem listopada potpisala je ugovor s losanđeleškom agencijom za talente Creative Artists Agency (CAA), što je obznanila i na X-u.

GALERIJA: FOTO Hrvatski gradovi zaplesali na ritam pjesme 'Rim Tim Tagi Dim' i pokazali ljubav Baby Lasagni

Zagreb: Svečano otvorenje 20. ZagrebDoxa
1/66

 

Vesna je ranije naglasila da mezimicu ne posjećuje koliko bi htjela: - Upravo je završila magisterij. Do kraja godine će imati promociju s prikazivanjem završnih filmova. Na to ćemo suprug i ja svakako ići. Povremeno je i nešto radila vezano za svoju struku. Na žalost, ne posjećujem je onoliko često koliko bih željela - rekla je političarka.

Daina je do sada snimila neke kratke filmove koji su bili izrazito uspješni. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Brooklynu i Filmskom festivalu Woods Hole nagrađen je njen film iz 2016. ''Rhonna & Donan'', dok je njen film ''The Beast'' koji je izašao godinu dana ranije nagrađen na Filmskom festivalu u Los Angelesu i na Zagreb Film Festivalu. Isto tako, pokupila je i nagradu za najbolji film na Danima hrvatskog filma za svoj uradak ''Elephants'' 2013., a tada je i dobila nagradu ''Jelena Rajković'' za najbolju mladu redateljicu.

VIDEO: Baka Zorana Milanovića 15 godina skrivala veliku tajnu o njemu! Majka mu nije imala lak život

 

Komentara 7

Avatar Ayatollah of Rock 'n' Rollah
Ayatollah of Rock 'n' Rollah
13:14 15.04.2024.

Šta sad? Umra Manolić pa je ona sljedeća s istog stabla

DA
dalmatimun1
13:50 15.04.2024.

Ha, ha baš se usrećio, papak

Avatar IvanR
IvanR
13:31 15.04.2024.

Dobar zeludac ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije