Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erik Balija, finalist Supertalenta

Cerebralna paraliza nije bolest, već stanje s kojim sam se saživio i samo želim pjevati

15.05.2016., Zagreb - U  Kineskom paviljonu zagrebackog velesajma odrzana je treca polufinalna emisija Supertalenta. Erik Balija. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.05.2016.
u 12:00

Eriku je najveći uzor Oliver Dragojević i volio bi s njime snimiti duet. Iza njega je live DVD, a u pripremi je i drugi album

Erik Balija, 32-godišnji pjevač iz Fažane, ponovno je oduševio gledatelje Supertalenta Nove TV i premoćno pobijedio u polufinalnoj emisiji ovog popularnog natjecanja. Erik se pjevanjem bavi od pete godine, koje mu je uvelike pomoglo da se nosi sa cerebralnom paralizom.

– To nije bolest, nego stanje. Kad ste prehlađeni, prođe vas za nekoliko dana, a ja s ovim živim cijeli život. No saživio sam se s tim tako da mi nije problem – objasnio nam je Erik, koji priznaje da nije očekivao takav uspjeh, ali drago mu je što se njegov nastup ponovno svidio publici.

U prvom krugu pjevao je pjesmu “Hvala ti na svemu, stari moj”, koju je skladao na stihove obiteljskog prijatelja Dražana Gunjače, a posvetio ocu koji je preminuo.

– Mog oca zaobišao je talent za glazbu, ali mi je uvijek bio podrška pa sam mu posvetio tu pjesmu i predstavio je u prvoj emisiji – veli Erik iza kojeg je već jedan DVD, a u pripremi je i drugi album, za koji mu je potrebna pomoć sponzora.

– Na Supertalent sam se prijavio jer sam se želio predstaviti široj publici. Puno sam nastupao po Istri, a ovo je bila prilika da me vidi i ostatak Hrvatske – dodao je Erik. Iza njega su brojni nastupi s poznatim pjevačima, a najviše je volio pjevati s pokojnim Vinkom Cocom i Oliverom Dragojevićem, čijeg je “Galeba” pjevao u polufinalu.

– Često me zaustavljaju i čestitaju na nastupima. Mogu im obećati da ih neću iznevjeriti ni u velikom finalu Supertalenta 12. lipnja, za koji pripremam veliko iznenađenje. Razvalit ćemo – kazao nam je simpatični Erik koji će ovog ljeta nastupati na brojnim koncertima. Surađuje i s klapom Opatija i grupom Anelidi. Želja mu je da, osim u Istri, nastupa i po Hrvatskoj, a volio bi i napraviti duet s Oliverom Dragojevićem koji mu je veliki uzor.

– Želio bih još svakako zahvaliti svima koji mi pomažu. Bez osobnog asistenta, fizioterapeuta i podrške obitelji ne bi ni bilo ovog uspjeha. Bez njih bi bilo puno bolova i ne bih mogao održati sve nastupe – rekao je na kraju Erik Balija. 

>> Finalisti iz treće emisije su Erik Balija i Jelena Znaor

Komentara 1

RE
rem
21:14 17.05.2016.

Čestitke ovom psihički jakom i upornom čovjeku kojeg nažalost život nije mazio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije