Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši muž nine morić

Paparazzo i ucjenjivač Fabrizio Corona uhićen u Lisabonu

fabrizio corona
Press Association/PIXSELL
23.01.2013.
u 13:30

Corona, koji će u Italiji morati odležati 7 godina i 10 mjeseci zbog iznuđivanja novca, plačući se predao portugalskoj policiji

Fabrizio Corona, bivši suprug hrvatske manekenke Nine Morić, uhićen je danas u Lisabonu nakon četverodnevnog bijega od talijanskog zatvora. 

Predstavnici talijanske policije bili su već u Portugalu na njegovu tragu. Corona, koji će u talijanskom zatvoru morati odležati sedam godina i deset mjeseci zbog iznuđivanja novca, plačući se predao portugalskoj policiji na postaji metroa Monte Abraham u Queluzu. 

– Htio sam se predati u Lisabonu jer držim da je presuda suda u Torinu nepravedna i plašim se za svoj život u talijanskom zatvoru – kazao je Fabrizio Corona svojoj milanskoj odvjetnici Nadiji Alecci u telefonskom razgovoru iz policijske postaje u Lisabonu. Govorio je i plakao.

Talijanska je policija putem GPS-a u automobilu Fiat 500, kojim je pobjegao iz Italije, pratila njegovo kretanje. U automobilu, koji je u vlasništvu njegova prijatelja koji će biti optužen za pomaganje u bijegu, bio je i satelitski navigator (Tom Tom), kupljen samo dva dana prije bijega. Dakle nije ga bilo teško pratiti. Fabrizio Corona osjetio je da daljnji bijeg više nema smisla i odlučio se predati portugalskoj policiji koja će ga prevesti u talijanski zatvor. Osuđen je pravomoćno na pet godina zatvora zbog iznuđivanja 25.000 eura od bivšeg nogometaša Juventusa Davida Trezegueta te na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog iznuđivanja novca od nogometaša Adriana i Coccoa.

Te su dvije kazne zbrojene, a mogao bi biti osuđen i na tri godine zatvora zbog bankrota njegove fotografske agencije Corona’s. Corona je putem te agencije snimao poznate osobe i zatim im slike nudio na otkup uz prijetnju da će ih u suprotnome prodati medijima. To je sud osudio kao iznuđivanje.

>>Bivši muž Nine Morić Fabrizio Corona pobjegao iz Italije

Komentara 3

TW
Tex_Willer
14:08 23.01.2013.

ma jel se to Nino Raspudić odmetnuo kontroli i pobjegao u bijeli svijet???

MO
MojeKorisnickoIme
18:15 23.01.2013.

Iznuđivanje je u rangu izdaje...plači, samo plači...

Avatar čarobni prah
čarobni prah
20:44 23.01.2013.

Cijeli život ovaj je tip zarađivao novac na ucijenjivanju....izgradio je svoju karijeru na ucjenama...a tim prljavim novcem je hranio i svoju ženu i dijete...samo što mu je ženi prisjeo taj novac pa je zato i pokušala samoubojstvo 2 puta...Fabrizio finalmente la giustizia anche per te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije