Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NIJE IZBORNIK

Slavko Goluža podnio ostavku!

Slavko Goluža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
Autori: HRS, Marko Pavić
06.02.2015.
u 10:31

– Očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava – poručio je Goluža

Slavko Goluža podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije.

Donedavni hrvatski izbornik iz Katara se sa Svjetskog prvenstva s hrvatskom rukometnom reprezentacijom vratio s osvojenim šestim mjestom te je otkrio kako je zbog zbivanja na i oko samog Svjetskog prvenstva, a u razgovoru s čelništvom Saveza donio odluku kako više neće obnašati dužnost hrvatskog izbornika.

– Nakon gotovo pet godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora s čelništvom Saveza. Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava – poručio je Goluža.

Otkrio je pritom Goluža kako će i dalje ostati u tijelima Hrvatskog rukometnog saveza i rukometu kojem će nadalje pomagati i čiji će i dalje biti dio.

– Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju te promociji Hrvatske u svijetu. Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da je čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha – zaključio je Goluža.

>> Mozart vuče sve konce, Balić predlaže novog izbornika!

Komentara 65

KE
kentie
11:03 06.02.2015.

eto dočekasmo i taj dan...da je g. Keta otišao...u ovih pet godina uspio je osakatiti repku, izbacio bez imalo grizodušja, malo stariju generaciju igrača koje je bila i jeste i te kako upotrebljiva za repku, efekt pomlađivanja nije dao rezultate, danas imaš oštro podijeljen roster, starteri prvi šest prekaljeni, ali i pohabani igrači, i mlade za koje nisi siguran jer mogu odigrati na visokoj razini...i tu smo di smo...Keta, sretno i berićetno ti bilo u bližoj i daljoj budućnosti...bio si uvijek lik koji je zabrinuto izgledo i bez pardona treniro strogoću na krivom mjestu...zato je repka danas tamo di je...a čuđenja i pitanja na sve strane, a najviše bole ona od stranih igrača i funkcionera koji se čudom nisu mogli načuditi tko je sve od naših izvan repke...

QW
qwe
11:53 06.02.2015.

Konačno, kraj! Predugo je trajalo. Pamtit ću ga po izjavi da ga je naš protivnik Poljska "ugodno iznenadila jer igra disciplinirano". Možda je i znao što treba, ali nije bio autoritet "zvijezdama". Katar je pokazao što može napraviti odličan trenerener s, praktično, anonimcima. Serdarušić djeluje uvjerljivo.

MR
mrki69tua
11:34 06.02.2015.

Odmah ću napomenuti da na ovom SP nisam pogledao NIJEDNU utakmicu Hrvatske, a upravo zbog ovog nestručnog čovjeka koji bi za početak morao voditi osnovnoškolsku momčad pa ako dođe do reprezentacije, dodje, a ovako sramota. Između ostalog izjavljuje: "Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili..."; pa zašto su onda ikad smjenili Červara? I najgori rezultat mu je bolji od Golužinog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije