Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Gobac

Lackovića nismo namjerno otjerali, a da se igrače pita, oni bi igrali do 45.

Zoran Gobac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.01.2014.
u 17:46

– Prije nekoliko dana razgovarao sam s Balićem i Metličićem i rekao sam im da su vrata Saveza za njih uvijek otvorena

Hrvatska muška rukometna reprezentacija sutra rano ujutro odlazi u Dansku gdje u nedjelju počinje 11. europsko prvenstvo. Izbornik Slavko Goluža odlučio je na put povesti svih 18 igrača koji su završili pripreme u Umagu. Otpao je tek Blaženko Lacković.

– Zar netko zaista misli da je Lackovića netko namjerno otjerao. Nije to bila lagana odluka za stožer, ali situacija s njim je takva da nije sto posto spreman. Nažalost, da se same igrače pita kada žele prestati, oni bi svi igrali do 45. godine. No bitno je da mi sve zaslužne igrače zbrinemo kroz rad u Savezu ili po klubovima.  Prije nekoliko dana razgovarao sam s Balićem i Metličićem i rekao sam im da su vrata Saveza za njih uvijek otvorena. Evo, bit će posla i za Vorija koji će prestati igrati za dvije, tri godine. Ne vjerujem da će igrati nakon Rija – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza, a Vori se na to samo nasmijao.

Zoran Gobac u Dansku će doći tek na drugi krug.

– Damir Poljak, glavni tajnik i ja imamo još posla u Zagrebu. Moramo osigurati novac kako bi dečkima u Danskoj donijeli premije za osvojenu broncu na olimpijskim igrama u Londonu. Malo kasnimo, ali ćemo svoju obavezu ispuniti. Trebali bi uskoro potpisati ugovor s HEP-om, jedinom državnom tvrtkom koja još izdvaja novac za sport. Kakva su očekivanja u Danskoj? Sve iznad osmog mjesta je uspjeh. Zašto? Zato što u Danskoj igra šest reprezentacija čiji Savezi imaju deset puta veći budžet od našeg. A mi moramo nabavljati novac za deset selekcija koje se nadmeću na velikim europskim i svjetskim natjecanjima. Savez plaća više poreza nego što dobijemo novca – istaknuo je Gobac.
Dotaknuo se dopredsjednik HRS-a i rukometnog doma.

– U dogovoru s gradom odrekli smo se lokacije na Sveticama i prihvatili da se rukometni dom gradi uz Arenu, na Laništu. Jer, da bi Arena ubuduće bila domaćin velikim sportskim natjecanjima mora imati uz sebe jednu manju dvoranu koja bi mogla primiti 3500 gledatelja. Za upola manje novca pristali smo da ta naša buduća dvorana ne bude samo za rukomet već i za kongrese, koncerte i neke druge sadržaje, kao što je dječji vrtić – zaključio je Gobac.

>>Goluža odlučio voditi 18 igrača na Euro, dvojica otpadaju tamo

>>Lacković već u četvrtak na treningu HSV-a: S koljenom je sve u najboljem redu

Komentara 7

Avatar BobaNova
BobaNova
20:17 10.01.2014.

Lolli idi kuhat nesto a mani se komentara o sportu...

GA
Gambit
22:56 10.01.2014.

Do koje češ ti vladati rukometom, g. Gobac?

ČA
čaratan
10:24 11.01.2014.

Gobac koliko ti još želiš bit na čelu HR rukometa? Tko je onome malome šta igra za francusku reprezentaciju rekao da nema mjesta u HR reprezentaciji? Francuzima igra na mjestu pivota naš mali,Igor Anić.Kako je moguće da je malome rećenoo da nema mjesta u našoj reprezentaciji,a francuzima je dobar ? Aj Gobac sakrij se,ti si rukometni Mamić.Srami se,i ostavi naš rukomet poštenim ljudima kojima je interes cijelokupni razvoj rukometa u Hrvatskoj,a ne samo jednog kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije