Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni nosovi

Uspješno završena akcija "Donesite i vi osmijeh u bolnice"

Crveni nosovi
Foto: Robert Anić/Pixsell
15.01.2015.
u 17:14

Zahvaljujući ovoj akciji, udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI od prosinca je povećala broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničkog bolničkog centra Zagreb – Rebro

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb, na Klinici za pedijatriju, završena je akcija "Donesite i vi osmijeh u bolnice", a tim povodom tvrtke Henkel i Konzum predsjednici Udruge CRVENI NOSOVI Mladenki Majerić uručili su donaciju u iznosu od 42.684,08 kuna kako bi podržali klaunovedoktore u njihovu plemenitom radu s djecom koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici KBC-a Zagreb. Zahvaljujući ovoj akciji, udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI od prosinca je povećala broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničkog bolničkog centra Zagreb – Rebro. Klaunovidoktori u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od straha i bolesti. U zadnje dvije godine CRVENI NOSOVI povremeno posjećuju i djecu u Bosni i Hercegovini te su te aktivnosti također pojačane zahvaljujući ovoj donaciji.

– Na kraju ove divne akcije, koja nas sve poziva da zajedno donesemo osmijeh u bolnice, želim zahvaliti tvrtkama Henkel i Konzum koje su nam omogućile povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničkog bolničkog centra Zagreb i u više navrata posjetiti Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Zahvaljujući ovoj donaciji, omogućeno je više posjeta djeci u KBC-u Zagreb – Rebro i Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu te će tako CRVENI NOSOVI donijeti životnu radost i osmijeh na lica više od 1000 djece, ali i njihovih roditelja te medicinskog osoblja – rekla je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.

Akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice su zajednički pokrenule tvrtke Henkel i Konzum.

Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije