Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počast šampionu

Život Cro Copa na slikarskom platnu

locar
15.04.2010.
u 18:47

Prikazao sam roditeljsku kuću i dječaka koji se igra ispred kuće, odraslog Mirka uz zastavu kada je osvojio Pride, nekoliko njegovih karakterističnih pokreta i na kraju doček u rodnoj Privlaci – kaže vinkovački slikar Ivan Lončar – Žan.

Kada sam čuo da je jedan od najvažnijih svojih mečeva Mirko Filipović posvetio pokojnom ocu Žarku, sinula mi je ideja da na platnu donesem roman o čovjeku i njegovoj karizmi i prikažem Mirkov životni krug. Zato sam prikazao roditeljsku kuću i dječaka, budućeg šampiona, koji se igra ispred kuće, odraslog Mirka uz zastavu kada je osvojio Pride, nekoliko njegovih karakterističnih pokreta i na kraju doček u rodnoj Privlaci – kaže vinkovački slikar Ivan Lončar – Žan, autor velikog ulja na platnu “Ljubav i karizma šampiona” posvećenog Mirku Filipoviću.

Kaže da je sliku radio 20 dana i da su mu najviše problema zadavali detalji na portretima jer je htio prikazati čvrstoću borca i običnog čovjeka.
– Mirko zna da sam napravio ovu sliku, ali još me nije kontaktirao za moguću kupnju. Imam dvoje kupaca koji nude pristojan novac, ali im ne želim prodati sliku jer bih najviše volio da je kupi Grad ili njegova rodna Privlaka te da je daruju Mirku. U svakom slučaju, želja mi je da slika završi kod Mirka jer bi mi bilo drago da se, gledajući je, sjeti svega što je na njoj prikazano – ističe Žan, dodajući kako bi rado darovao Filipoviću sliku, ali da od slikarstva živi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije