Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita kupača

Zbog glisiranja preblizu obale turistima novčane kazne

gliser
Arhiva/PIXSELL
28.06.2010.
u 17:20

Brodica riječke Pomorske policije zaustavila je na moru 22 strana plovila i njihovim vlasnicima naplatila novčane kazne od po 500 kuna.

Pune ruke posla imali su proteklih dana pomorski policajci s vlasnicima glisera koji su preblizu obale, u akvatoriju Malog Lošinja i Raba, pokazivali snagu svojih brzih plovila ugrožavajući pritom kupače.

Zbog nedozvoljenog glisiranja u dva dana vikenda posade ophodnih policijskih brodica riječke Pomorske policije zaustavile su na moru 22 strana plovila i njihovim vlasnicima, riječ je o šest Slovenaca, deset Nijemaca, Austrijancu i dvojici Talijana, koji su upravljali plovilima u neposrednoj blizini obale, naplatili novčane kazne od po 500 kuna, dok je dvojici Nijemaca zbog glisiranja u luci naplaćena novčana kazna od tisuću kuna. 

Posada ophodne brodice lošinjske policije uručila je prekršajni nalog jednom 60-godišnjem Talijanu koji je glisirao u luci Cres. 

Komentara 2

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
17:37 28.06.2010.

tako i treba da si sami zarade za placu a ne da moramo uzdrzavati jos i njih posto ovi jahtasi nemaju ekonomskih problema (pun tank im je 500€) mogli bi im i poduplati kazne

OE
oetzi
12:55 29.06.2010.

Nije to tako jednostavno pinko, i ja sam protiv glisiranja uz obalu, ali i policija ponekad pretjerava, narvno sasvim razumljivo, oni moraju napravit dnevni promet. Kazne i ostali troskovi rastu svake godine i do 10% i kako dugo ce jahtasii to jos akceptirati? Godisnji troskovi jedne manje jahte sa marinom i servisom tako i tako vec dosezu 10 T eura, a Euro je sve manje vrijedan. Takvih jahti ima na jadranu 15-20 tisuca i od njih zivi vise tisuca hrvata i manjih gradica, a sto ce biti ako ih cijene otjeraju kao i druge turiste, od cega ce onda ti krticari zivjeti, od industrije koje nema ili od sunca i mora , ribe isto vise nema. Kada hrvatska ude u EU promijenit ce se puno vlasnika, tako da ce puno stranci odlucit kako i koliko i ne vjerujem da ce to biti za hrvate bolje. Svejedno gledajmo pozitivno u buducnost i svatko ce zaradit za svoje potrebe i prema svijim mogucnostima kao sto je i do sada bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije