Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne voli mačke

Zatočenog Čičija spašavali iz kaveza u susjedovu dvorištu

macka
13.04.2010.
u 16:32

Do sada nisam ni jednu, ali ću ubiti svaku mačku koja se pojavi u mom vrtu jer mi pravi štetu, odgovara Mladen Petković napominjući da mu je i policija rekla da može ubiti životinju.

Mačak Čiči spašen je nakon nekoliko sati provedenih u zatočeništvu. Njegov vlasnik Ivo Maričić tvrdi kako je mačka u kavez zatvorio prvi susjed koji, kaže, zračnom puškom puca u mačke koje ulaze u njegovo dvorište jer mu, navodno, prave štetu u vrtu.

Želi uvesti svoj red

– Jedne smo večeri dozivali Čičija, ali nije se javljao pa smo ga tražili, a suprug je s baterijskom svjetiljkom pretražio dvorište. Odjednom je čuo njegovo mijaukanje koje je dolazilo iz susjedova dvorišta. Odgovarala sam ga, ali suprug je ipak preskočio ogradu i oslobodio našeg mačka iz kaveza u koji ga je zatvorio susjed. Mačak lako preskoči ogradu ili pronađe kakav prolaz, a ne možemo ga držati zavezanog. Svi se žale na susjeda, jedna susjeda kaže kako joj je zračnom puškom gađao kokoši – kaže Snježana Maričić iz Ljeskovačke ulice u vinkovačkom prigradskom naselju Novo Selo.

Snježana kaže da su djeca plakala kada Čiči nije došao kući i strahovali su da ga je susjed ubio.

- Nismo samo mi ogorčeni, već i drugi susjedi pa smo se dogovorili da ćemo, ako treba, potpisati peticiju da policija nešto učini sa susjedom koji je došao iz Njemačke pa želi ovdje uvesti red ne misleći na naše običaje. Kod nas je sasvim uobičajeno i nitko se ne ljuti kad mačka uđe u tuđe dvorište - kaže Snježana Maričić.

Podnijet će tužbu

Mladen Petković tvrdi da samo čuva svoje dvorište od mačaka.

– Do sada nisam ni jednu, ali ću ubiti svaku mačku koja se pojavi u mom vrtu jer mi pravi štetu. Što biste vi učinili da vam ulaze mačke u dvorište? Ovo je moje dvorište. Uhvatim ih i držim u kavezu nekoliko sati pa pustim da bih vidio kuda je otišla i vlasnika prijavim policiji - otkriva Petković lukavu metodu i dodaje kako je i policija rekla da smije ubiti mačke ako dođu u njegovo dvorište.

Danica Dečev iz Prijatelja životinja kaže da će podnijeti tužbu protiv Petkovića.

– Začudilo me što je policija upozorila vlasnika mačke da je dužan brinuti se da ne ulazi u tuđa dvorišta, a zlostavljača još bodrila neka ubije mačku koja mu uđe u dvorište – kaže Danica Dečev.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
19:23 13.04.2010.

došao iz Njemačke pa pravi reda u Hrvatskoj ja živim u NJemačkoj kad bi ovdije takovo nešta napravio zatvorijo mačka ili uboi imao bi velikih problema sigurno nebi policajci rekli da ubije mačke nego bi odma napravili prijavu i imaa problema sa Prijateljima Životinja ali ne sa koruptnima kao u Hrvatskoj i sigurno nebi bilo sudske zastare kao u Hrvatskoj za takove stvari sudstvo je brzo.

JI
jimbeam
19:25 13.04.2010.

Jebeš čovjeka kojem mačka smeta,valjda mu je pojela krumpire iz vrta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije