Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prije otvorenja

Učenici OŠ Dubovac napokon u dvorani, ali čeka se još opremanje

dubovac
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
09.11.2011.
u 12:15

Učenici paze dok vježbaju i barataju loptama jer je sve novo, ali i zato što će svečano presijecanje vrpce biti početkom 2012. godine

Super je, sve je novo i lijepo. Ne moramo se više gurati u predvorju ili vježbati na školskom igralištu. Međutim, nema još svih sprava. Moramo paziti i da igrajući se loptama ne uništimo zid ili nešto drugo, jer još nije bilo otvorenje – kažu učenici OŠ Dubovac.

Nakon što im je stara dvorana izgorjela u prosincu 2006. godine, napokon su dočekali da satove tjelesnog odrađuju u novoj.

 Sigurno za korištenje

 I to prije svečanog presijecanja vrpce što se planira početkom sljedeće godine. No, iako druga faza opremanja novog objekta nije završena, odlučeno je da se sigurno može koristiti, jer je stiglo zimsko vrijeme.

 Iz Grada, investitora dubovačke dvorane poručuju da su svi građevinski radovi završeni, obavljeni nadzori, atesti i tehnički pregled te dobivena uporabna dozvola. U izradi je troškovnik za opremanje druge faze i to bi trebalo biti završeno do kraja godine.

 – Sretni smo da su djeca u novoj dvorani. Zahvaljujemo Gradu što su u relativno kratkom roku završeni svi potrebni radovi – rekla je ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić.

 Predškolci još čekaju

 Uloženo je 18,8 milijuna kuna od čega je Grad osigurao 52, a Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva 48 posto novca. Izvođač je karlovačka tvrtka AB gradnja d.o.o. S druge strane opremanje još jednog novog objekta, Dječjeg vrtića Turanj je završeno. Međutim, predškolci ga još ne koriste, jer nije dobivena uporabna dozvola.

 Razlog tome je što traje rekonstrukcija državne ceste D1 i treba ishoditi uporabnu dozvolu za tu cestu.

 Za spomenute su radove zadužene Hrvatske ceste, a otvorenje vrtića očekuje se sredinom prosinca ili početkom 2012. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije