Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenske nepogode

U Gaju FM spašavali strojeve i poluproizvode od poplave

gaj
Dragurin Šantoši
31.05.2010.
u 19:48

Građani za poplave prozivaju gradski vlast tražeći da očisti i izgradi bolju odvodnju u istočnom dijelu grada gdje se je pod vodom našlo stotinjak obiteljskih kuća.

Od prošle subote do danas Slatinčani su čak dva puta doživjeli prolom oblaka koji je prouzročio bujične vode i poplavio istočni dio grada u kojem se nalazi i slatinska industrijska zona. U ta dva dana na slatinskom je području palo više od 90 litara vodenog taloga po četvornom metru, tako da postojeća gradska kanalizacija nije mogla progutati preobilne oborine.

Građani za poplave prozivaju gradski vlast tražeći da očisti i izgradi bolju odvodnju u istočnom dijelu grada gdje se je pod vodom našlo stotinjak obiteljskih kuća. Poplavljenima su u pomoć priskočili: policija, vatrogasci, cestari i djelatnici komunalnog poduzeća Komrad, ali su bujične vode ipak prouzročile velike štete.

U slatinskom poduzeću Gaj FM danas je pravo mobilno stanje. Gradski odvodni kanali nisu izdržali pritisak oborinskih voda koje su se slijevale u gradsku kanalizaciju, pa je iz nje voda poplavila proizvodne pogone slatinskog drvoprerađivača.

- Zbog poplavljene tvornice namještaja i pilane gotovo 300 radnika u ponedjeljak nije moglo raditi svoj posao. Poplava nam je potopila pogone, oštetila strojeve, elektromotore, poluproizvode koji su se nalazili u proizvodnji. Već sada je izvjesno da će štete izravna šteta biti veća od milijun kuna, kaže direktor Damir Dudović.

Poplavljene proizvodne pogone danas su posjetili i stručnjaci Croatia osiguranja iz Zagreba koji će procijeniti štete te Gaju FM vjerojatno nadoknaditi barem dio nastale štete. Ne započne li gradska vlast s uređenjem odvodnih uličnih kanala, građani prijete da će prestati plaćati komunalne naknade, jer od njih, kako tvrde, ionako nemaju nikakve koristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije