Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklistička avantu

Trojica bratića kreću na "Pustolovinu jadranskih otoka"

camici
Privatna arhiva
15.07.2011.
u 15:54

Želja im je susretati ljude, doživjeti hrvatsku gostoljubivost i sve zabilježiti mnoštvom fotografija i malim putopisom

 Trojica Novomarofčana, bratići Tomislav, Renato i Josip Čamić, u ponedjeljak 18. srpnja kreću na veliku biciklističku pustolovinu dugu tridesetak dana. Preko Velebita do Dubrovnika, pa natrag kući preko svih većih hrvatskih otoka. Cilj je ove avanture pokazati atraktivnost rekreativnog biciklizma u Hrvatskoj, želja im je susretati ljude, doživjeti hrvatsku gostoljubivost i sve zabilježiti mnoštvom fotografija i malim putopisom. Pomoć oko ove ekspedicije pružila im je i udruga Mladi za Marof, kao idejni začetnik novomarofske bicklijade "Šic na bic".

– Aktivnim bicikliranjem  počeo sam se baviti prije četiri godine, kad sam prvi put sudjelovao na  biciklijadi “Šic na bic”. Tada se probudila želja za boljim, ljepšim, skupljim biciklima i ljubav prema biciklizmu – kaže  Tomislav Čamić. Ideja za "Pustolovinu jadranskih otoka" rodila se čim su se  Renato i Tomislav vratili s prošlogodišnjeg putovanja, kad su došli do Dubrovnika. Već su tada počeli planirati kamo ovoga ljeta i kako rutu učiniti još atraktivnijom.

– Želimo što kraćim putem stići do prvog cilja, Dubrovnika te od Dubrovnika dalje prema sjeveru po otocima, od Korčule i Hvara sve do Krka. Drugi nam je cilj povratak kući kroz Gorski kotar. Do Dubrovnika planiramo stići za pet dana. Ruta će se vjerojatno mijenjati, ovisno o financijskom stanju, zbog skupog prijevoza trajektima – ističe Tomislav. Na biciklima će voziti sve, od odjeće, tehnike, higijenskih potrepština, prve pomoći, šatora, alata i opreme do pribora za jelo.

– Nadam se da neće biti nikakvih problema, a osobito ne velikih. Najviše me brine zdravlje svih nas, potom  izdržljivost bicikla, a onda tek vremenske neprilike i druge sitnice – kaže Tomislav, a dečki dodaju da su najveći problemi ipak financijski. Duže planiraju ostati u Dubrovniku, na Zrću i na Krku. Zbog  duljeg odmora, ističu, ponekad se moraju žrtvovati i voziti od mraka do mraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije