Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija sindikata Kop

Tiskari se boje da Grafičar ugasi proizvodnju, natrag bi u Podravku

'11.04.2011., Koprivnica - Vlasnik Koprivnicke tiskare Franjo Besar odlucio je da njegovi radnici moraju kupiti ugljen od njega, kako bi mu se isplatila kompenzacija. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
29.11.2011.
u 13:30


Podravka nema namjeru raskidati kupoprodajni ugovor iz 2006., iako se bliži istek šestogodišnjeg razdoblja u kojemu je Grafičar obvezan primjenjivati kolektivni ugovor preuzet iz Podravke

Bojeći se gašenja proizvodnje i otkaza radnicima Koprivničke tiskarnice, sindikalna podružnica PPDIV-a zatražila je od Podravke da raskine ugovor kojim je tiskarsko poduzeće prodala ludbreškome Grafičaru prije pet i pol godina.

Sastanak

Takav zahtjev u sindikatu potkrepljuju tvrdnjom da Grafičar nije ispunio brojne odredbe iz kupoprodajnog ugovora. Prije svega, nije izgradio novi tiskarski pogon u Koprivnici, što je trebao učiniti u roku od dvije godine od potpisivanja ugovora, dakle još 2008. godine - tvrde u PPDIV-u.

U sindikatu su novim gazdom nezadovoljni već godinama, a sada su poslali i službeni zahtjev Podravki za raskidom kupoprodajnog ugovora jer se bliži istek šestogodišnjeg razdoblja u kojemu je Grafičar obvezan primjenjivati kolektivni ugovor preuzet iz Podravke. Nakon što taj "moratorij" istekne - boje se u sindikatu - ludbreška tvrtka moći će s Koprivničkom tiskarnicom činiti što želi.

U PPDIV-u su nezadovoljni što je reakcija iz Podravke dosad izostala, iako su zahtjev za raskidom ugovora poslali još 21. rujna, nakon sastanka sa šefom Podravkine uprave Miroslavom Vitkovićem i direktorom Ljudskih potencijala Draganom Habdijom.

Upravo je na tom sastanku dogovoreno da će sindikat poslati službeni zahtjev za raskid ugovora, o čemu će potom odlučiti poslovodstvo koprivničke prehrambene kompanije.

Razočarani

Razočarani tolikim odgađanjem, sindikalci Koprivničke tiskare tvrde kako će biti prisiljeni organizirati prosvjed. Iz koprivničke kompanije jučer su objasnili zbog čega sindikalni zahtjev za raskidom ugovora ne privlači njihovu pozornost.

- S obzirom na to da su obveze i prava Podravke prema navedenom ugovoru izvršene, Podravka nije razmatrala zahtjev za raskidom kupoprodajnog ugovora sklopljenog s ludbreškim Grafičarom te se više ne bavi navedenom tematikom - poručili su jučer iz Korporativnih komunikacija.

Prije nešto više od godinu dana Podravka je redefinirala komercijalne ugovore s Koprivničkom tiskarnicom i smanjila povlaštene cijene koje je ta tvrtka imala prijašnjih godina.

Komentara 2

Avatar pretorijanac
pretorijanac
12:45 30.11.2011.

A gdje Vam je sada Ksenija Horvat poštovani grafičari??

ME
Merazmeš?
13:39 01.12.2011.

Ono kaj nisu uspjeli partizani i kulturna revolucija kroz 45 godina svoje vladavine uspjela je ova suvremena \"demokracija\". Naime uspjela je uništiti tiskarsku djelatnost u Koprivnici za koju je nas ponosne građane zadužio g.Vošicki još prije drugog rata odnosno preokreta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije