Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMUČNA

Tim stručnjaka odabire 100, a prijavilo se čak 4000 kandidata

pamucna
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.07.2010.
u 14:34

Na natječaju za posao u Pamučnoj industriji mnogo je bivših tekstilaca iz te i ugašene tvornice Beti Žakanje. Ostvare li se planovi, bit će 500 zaposlenika.

Osim 30 ljudi koji u Pamučnoj industriji u Dugoj Resi proizvode struju, od ovog su tjedna u pogonima tvornice majstori i stručnjaci grupacije T7 Vis Varaždin, koji pregledavaju strojeve i instalacije i utvrđuju što sve treba popraviti, koliko će to trajati i koliko će novca trebati uložiti da bi se što prije pokrenula proizvodnja.

Opet će ih angažirati?

– Naš tim stručnjaka odabire 100 djelatnika koji će raditi u proizvodnji tkanina za posebne namjene. Provjeravaju više od 4000 prijava pristiglih na naš natječaj za posao u tvornici. Među njima je mnogo molbi bivših radnika Pamučne. Njihovo nam je iskustvo iznimno korisno, pa budu li odgovarali našim zahtjevima, svakako ćemo ih ponovno angažirati. Trebamo radnike koji mogu odmah početi raditi u svim pogonima – od predionice do dorade – rekao je Željko Pavlek, glasnogovornik grupacije T7 Vis Varaždin.

Osim bivših pamučara, na natječaj su se javili i bivši djelatnici pogona Beti u Žakanju, ali i radnici raznih znanja i profesija iz čitave županije.

– Iznenadio nas je broj prijava, nismo očekivali tako puno molbi. Ugodna je i dobrodošlica dugoreške gradske uprave - gradonačelnik nam je uputio pismo zahvale. Opravdat ćemo njihovo povjerenje – kazao je Željko Pavlek. Rekao je da će u Pamučnoj sljedećih godina, ako se ostvare svi planovi uprave, biti zaposleno 500 radnika.

Prodaja druge imovine

– Oni koji su na početku stečaja, prije osam godina, ostali bez posla, potražuju od Pamučne 27 milijuna kuna. Po zakonu, od 30,8 milijuna, za koliko je prodana tvornica, moraju se namiriti razlučni vjerovnici, odnosno banka, zatim vjerovnici stečajne mase, moraju se podmiriti troškovi postupka i potraživanja radnika. Odbor vjerovnika odlučit će kada će početi isplata i tko će koliko dobiti – objasnila je Jasna Brajdić, stečajna upraviteljica tvornice.

Iako je glavni tvornički kompleks prodan, stečaj će biti zatvoren kada se proda preostala imovina - pogon u Generalskom Stolu, apartmani na moru i još nekoliko zgrada u Dugoj Resi.

Komentara 3

DU
Deleted user
02:20 21.07.2010.

mora da su se lokalni političari zabunili kad dopuštaju obnove jedne industrijske tvrtke. zašto bi se tih 100 od 4000 mučilo kad bi svih 4000 mogli postaviti u državnu upravu i svi sretni. šta se ne ugledaju na bandića, kojiji je prije par godina rekao svojim drugovima - \"što će zagrebu industrija - zagrebu trebaju odvjetnici, javni bilježnici, bankari i državni službenici, industrijom neka se bave budale\". i to je ostvario, te je sad zagreb sretan grad gdje svi super žive, a jadnici u dugoj resi nek se muče i slušju gluposti s dekadentnog zapada da bez industrije nema civilizacije.

FE
Felicijen
17:09 21.07.2010.

Pa tko može objektivno izabrati sto radnika između četiri tisuće ponuda?

Avatar Mikro
Mikro
21:14 21.07.2010.

To će ovako biti! Poprimit će prvo neradnike s vezom a onda će primit tu i tamo kojeg pravog radnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije