Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Šprajc prodan za 500, Natali Dizdar za 2000 kuna

Aukcija (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/13
09.11.2012.
u 07:41

Za rekordan iznos od 2500 kuna prodana je jednom menadžeru fotografija sestara Ivane i Marije Husar koje su za kalendar pozirale s dječacima Lukom, Petrom i Goranom

Fotografija Zorana Šprajca i dječaka Ivana prodana je za 500 kuna na humanitarnoj aukciji fotografija iz kalendara "Velike i male zvijezde" za 2012. godinu. Fotografiju je kupio zamjenik međimurskog župana Matija Posavec.

– Da vidimo tko je to spreman za Zorana Šprajca dati 500 kuna – dizao je atmosferu u četvrtak na večer u hotelu u Sv. Martinu na Muri raspoloženi stand up komičar Ivan Šarić koji je pokazao da mu odlično ide i vođenje aukcija.

Fotografiju na kojoj Gibonni za klavirom pozira s djevojčicom s Downovim sindromom za 600 kuna kupio je PR stručnjak Krešimir Macan koji je na aukciji "osvojio" i fotku Natali Dizdar koju je platio 2000 kuna.

Za rekordan iznos od 2500 kuna prodana je jednom menadžeru fotografija sestara Ivane i Marije Husar koje su za kalendar pozirale s dječacima Lukom, Petrom i Goranom. Prodane su i fotografije Leone Paraminski, rukometaša na čelu sa Slavkom Golužom, Zorana Vakule, Nataše Janjić, Pere Kvrgića i Lele Margetić, Nevene Rendeli, Ivice Pucara i Filipa Udea. Neki od njih došli su i na predstavljanje kalendara. Okupio se i velik broj članova Udruge za sindrom Down.

– Počašćen sam što sam imao priliku upoznati te divne ljude – kazao je Z. Šprajc.

Prikupljeno je ukupno 13.250 kuna. Kupci su većinu fotografija darovali roditeljima i djeci koja su strpljivo pozirala za kalendar.

– Novcem od aukcije i prodaje kalendara koji stoji 40 kuna financirat će se terapije za djecu s Downovim sindromom. Nadam se da će se kalendar naći u svakom domu, ustanovi, uredu i školi – kazala je HTV-ova novinarka Tamara Peras koja je s fotoreporterom Pixsella Vjeranom Žganecom Roguljom idejna začetnica projekta koji je uvod u veći projekt "Ne mogu mi(je)njat boju neba", planiranog za iduću godinu. Cilj je gradnja regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama.

– Naša su djeca nama zvijezde svakog dana, a ovim projektom postala su zvijezde i vama – rekla je ganuta Višnja Horvat, predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:16 09.11.2012.

Opet humanitarna akcija , nemamo li mi u toj drzavi nesto poput HZZO ?? A da taj zavod sluzi samo za placanje lijecenja politicara u USA , zalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije