Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor

Slunju prva 23 vojna stana u Hrvatskoj, bit će ih uskoro čak 100

kosor02
kristina štedul fabac/pixsell
29.07.2010.
u 08:50

Premijerka je obišla i gradilište pročistača otpadnih voda za Karlovac i Dugu Resu te se oduševila što poslove u Mekušanskom polju vodi žena – Mira Kožul.

Zgradom u kojoj će se nalaziti 23 stana za smještaj dočasnika i časnika Hrvatske vojske Slunj će postati prvi grad koji će u samostalnoj Hrvatskoj dobiti kadrovske vojne stanove. Istaknuto je to na jučerašnjoj svečanosti polaganja temeljca za dvije zgrade u središtu Slunja. U nazočnosti ministara Branka Vukelića i Tomislava Ivića položila ga je premijerka Jadranka Kosor. U drugoj zgradi bit će isto toliko stanova za ratne vojne invalide. 

Poticaj gospodarstvu

 – Ne posjećujem prvi put Slunj, a s mnogima od vas imam kontakte još od teških ratnih vremena. Stoga, ali i zbog mnogih koji su život dali za slobodnu Hrvatsku, iznimno mi je zadovoljstvo obilježiti početak gradnje ovih 46 stanova, koji će omogućiti ne samo zbrinjavanje obitelji, nego i poticaj lokalnom gospodarstvu. Neka ovo bude dar za skori rođendan grada – rekla je premijerka Kosor, obećavši gradonačelniku Ivanu Bogoviću dolazak na primopredaju ključeva.

Projekt je vrijedan 17 milijuna kuna, a Grad u njemu sudjeluje izgradnjom komunalne infrastrukture i uređenjem okoliša, što vrijedi dva milijuna kuna.

 – Ovo je tek početak projekta izgradnje kadrovskih stanova za dočasnike i časnike HV-a u Slunju. Planiramo ih ovdje sagraditi pedesetak, a vjerojatno oko stotinu stanova za smještaj pripadnika HV-a – rekao je ministar Branko Vukelić, naglasivši da su dogovori o izgradnji stanova i u Karlovcu na lokaciji vojarne Luščić u završnoj fazi.

Rijeke za EU

Premijerka je posjetila gradilište pročistača otpadnih voda u Karlovcu. Oduševila se projektom vrijednim 36 milijuna eura, financiranim uglavnom iz ISPA fonda.

– Ovo je najveći komunalni zahvat u povijesti Karlovca. Podići će kvalitetu rijeka, omogućiti proširenje grada i otvaranje poslovne zone u naselju Selce. Uz njega će se obnoviti zastarjela vodovodna i kanalizacijska mreža – rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Mrzljak. Predsjednica Vlade kazala je da je karlovački projekt poticaj ulasku Hrvatske u EU, a oduševila se što veliko gradilište na Mekušanskom polju vodi žena - Mira Kožul.

 – Najvažnije je očuvanje rijeka i prirode, što je ogromno bogatstvo Karlovca. Četiri rijeke vrijednost su koju nudimo Europskoj uniji – rekla je premijerka J. Kosor.

Komentara 1

RU
rus4
10:38 29.07.2010.

\"Sve je isto samo njega nema\"................... Sad se gradi za ove iz vojske,prije se gradilo za \"one\" iz vojske........ Kad će se sagraditi neka tvornica,pogon ili već nešto što stvara profit?????????? Samo jedno te isto...ispada ,da se ne naljutite, braniteljiitelji ništa nemaju-svima treba smještaj... Jesu li to bili svi beskućnici???? Sory-za stvarne branitelje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije