Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupalište

Prodajemo restoran i objekte koji godinama stvaraju gubitke

'14.07.2010., Aquacity, Varazdin, Grad Varazdin ce raspisati javni natjecaj za prodaju restorana na kupalistu Aquacity Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
14.07.2010.
u 17:40

- U prodaju ide oko 40.000 četvornih metara zemljišta i objekti koji su najveći generatori gubitka - rekao je Slobodan Mikac.

Ovih će dana biti raspisan natječaj za prodaju Aquacityja. Prihvatili su to gradski vijećnici nakon burne rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća prije godišnjih odmora.

Naime, Grad je Aquacity kupio 2006. godine u rujnu, za 6,6 milijuna kuna, od tvrtke "Cesta", kako bi se građani mogli besplatno kupati na uređenom kupalištu i imati sportsko-rekreacijske sadržaje. Međutim, gospodarski dio godinama je u gubitku i grad je za to platio gotovo šest milijuna kuna, u obliku različitih dotacija. Haenesovci su pitali kako je moguće da je početna cijena 2,9 milijuna kuna te kako će se pronaći kupac za nešto što je poslovalo s gubitkom i uz dotacije grada.

- U prodaju ide oko 40.000 četvornih metara zemljišta i objekti koji su najveći generatori gubitka - objasnio je Mikac. Dodao je da će jezero i obalno područje Aquacityja grad zadržati kako bi se građani i dalje mogli besplatno kupati i rekreirati. Razliku u cijeni Mikac je objasnio i padom cijena na tržištu nekretnina te da je procjenu napravio službeni sudski vještak. Iako je bilo nagađanja da postoji kupac, pa je zato tako niska cijena, Mikac je to odlučno demantirao.

- Raspisat ćemo natječaj i u rujnu će Gradsko vijeće moći odabrati najpovoljniju ponudu ili odustati od svega - rekao je Mikac. Dodao je da je jedno od rješenja i iznajmljivanje restorana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije